Великдень 2020. Що можна і не можна робити в Христове Воскресіння : 18:04:2020

Великдень 2020. Що можна і не можна робити в Христове Воскресіння
  • Завтра, 19 квітня відзначається найважливіше свято у православних християн – Світле Христове Воскресіння. Що можна і не можна робити в цей день.

У 2020 році Великдень пройде на карантині. Парафіяни не зможуть провести всеношну в храмах. Але засмучуватися не треба. Уже освячені паски і паски продають в магазинах, а службу покажуть по телебаченню.

Розклад трансляцій богослужінь ми публікуємо нижче. Також показувати великодні служби онлайн будуть 112, ZiK і NewsOne.

 

трансляция пасхальных богослужений

 

Влада країни, глави всіх конфесій закликають віруючих залишатися вдома, не можна ризикувати своїм здоров’ям, життям інших людей. Священики стверджують: Господь все одно відвідає наші серця своєю радістю, незалежно від того, де ми будемо знаходитися фізично – навіть якщо вдома з молитвословом.

Знаходження в цьому році не в храмі стане жертвою прихожан в скарбничку загальної перемоги над коронавірусом, впевнені священнослужителі. Вони нагадують, що Ісус Христос приніс набагато більшу жертву – віддав своє життя за гріхи світу, зробив добровільно і смиренно. І саме на Великдень він воскрес, тим самим ознаменувавши перемогу життя над смертю.

Що можна і що не можна робити на Великдень

Прихожан цікавить питання, що можна і чого не можна робити на Великдень. За православним звичаєм, в Світле Христове Воскресіння забороняється:

На Великдень вітається:

 

Як освятити паску за 34 тисяч гривень? На Великдень біля храму чергуватиме поліція

Дані по СOVID-19 на 18 квітня: в Україні вже 5106 хворих, у Вінницькій області — 319 випадків

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin