У Вінниці вшанували пам’ять загиблих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

Пам’ять загиблих вшанували молитвою та хвилиною мовчання. Так згадали тих, чиє життя забрала аварія на ЧАЕС.

Серед тих, хто прийшов – вінничанин Анатолій Доценко. Йому було 29 років, коли відправився в Чорнобиль. Чоловік був водієм пожежного автомобіля. Там пробув близько 2 тижнів.

“Я і не сподівався, що після тієї радіації, яку отримали під час роботи на ЧАЕС, вдасться дожити до пенсійного віку. Але, дякувати Богу, живі. І зараз можемо розповідати про те, якою жахливою була та трагедія, які страшні наслідки вона має для всього світу. Я зі страхом дивлюся, що російські терористи витворяють на Запорізькій АЕС. Їх потрібно зупини”, – говорить ліквідатор Анатолій Доценко.

На сьогодні у Вінниці проживає майже 2 500 осіб постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Усі вони, відповідно до своїх категорій та потреб, отримують державні та муніципальні пільги, розповідає директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

“Ми активно співпрацюємо з усіма громадськими організаціями, які представляють постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Цього тижня ми почали видавати продуктові набори вдовам ліквідаторів, які мають інвалідність. Загалом же на обліку у департаменті соціальної політики перебуває 280 вдів ліквідаторів наслідків на ЧАЕС. Усі вони, відповідно до нашої Комплексної програми “Основні напрямки соціальної політики” до кінця місяця отримають матеріальну допомогу – це 50% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня поточного року”, – додає Валентина Войткова.

Нагадаємо, аварія на ЧАЕС сталася під час тестування реактора №4. Тоді внаслідок вибуху виникло руйнування реактора та пожежа. Це призвело до викиду великої кількості радіації в атмосферу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin