«На покійнику були синці» Рідні загиблого строковика не вірять у нещасний випадок : 17:04:2020

«На покійнику були синці» Рідні загиблого строковика не вірять у нещасний випадок
Діана Верещак з фото загиблого Артура Тронца
  • Журналіст Віталій Павловський зустрівся з кумою строковика 48-го арсеналу, тіло якого знайшли у ставку в Козятині.
  • Рідні покійного вимагають повторної судово-медичної експертизи, адже впевнені, що обставини загибелі Артура Тронца замовчують, щоб винуватці уникли покарання.
  • Фото публікуємо з прохання та дозволу родичів. Вразливих просимо не читати.

Звільнений в запас через карантин 21-річний строковик Артур Тронц знаходився у розшуку з 7 квітня. Представники військової частини А1119 мали доставити хлопця додому і передати батькам особисто, але не зробили цього. Тіло Артура знайшли 13 квітня у ставку в Козятині.

— Попередня причина смерті хлопця — утоплення. Зовнішніх ознак насильницької смерті на тілі виявлено не було, — розповіла речниця обласного главку Анна Олійник.

Вона також розповіла, що кримінальне провадження у справі загибелі Артура Тронца розслідується за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство) з приміткою «Нещасний випадок», призначено судово-медичну експертизу, яка визначить остаточну причину смерті.

Похорони Артура Тронца відбулись у середу 15 квітня.

Журналіст Віталій Павловський зустрівся з кумою Артура та близькою подругою сім’ї Діаною Верещак. Яка поділилась обставинами справи та розповіла чому рідні впевнені, що причиною смерті був не нещасний випадок.

За словами жінки рідних не підпускали до тіла покійника до того часу, поки його не був проведений розтин. Тіло сім’ї віддали лише після того, як його одягнули та загримували і коли його забирали з моргу жодних синців на ньому не було видно.

— Коли Артура привезли додому і поставили труну посеред хати, мати сіла біля нього, — розповідає Діна Верещак. — Коли почала його цілувати та обіймати, побачила на своїх руках грим. Коли вона почала стирати це все, то побачила дуже великі синці.

Побачивши пошкодження на тілі покійного рідні викликали поліцію. Діна Верещак надала журналісту фото покійника у якого стерли грим. Публікуємо їх з дозволу родичів.

Рідні строковика Артура Тронца вимагають повторної судово-медичної експертизи.

— Це не є нещасний випадок, тому що це мій покійний кум і я його добре знаю як людину. Він їхав додому, він знав, що його батьки чекають. Які довгий час його не бачили. Також його чекали друзі, — розповідає Діна Верещак. — І так, як його знайшли у водоймі одягненого, і в одній кишені був військовий квиток, а в іншому пачка цигарок. Адекватна людина ніколи не піде купатись одягненою.

За словами жінки, перед тим як виїжджати з військової частини покійний повідомив про це рідних. При собі в Артура були гроші та банківські карти, яких поліція не знайшла.

— Я дуже хочу, щоб цю справу не спустили «на тормоза», — каже Діна Верещак. — Я хочу, щоб знайшли винних, а не замітали сліди так як зараз це все роблять.

Повну версію інтерв’ю дивіться у відео:

З власних джерел нам стало відомо, що у справі є підозрюваний. Ми будемо і далі розповідати читачам про хід цієї справи.

Як правильно доглядати за хворим на коронавірус вдома. Розповідає лікар

Зранку вільно — в обід черга. Як перед Великоднем працює Центральний ринок

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin