Майстер-класом та турніром відзначили Всесвітній день шахів відвідувачі Вінницького Терцентру

20 липня відзначають Всесвітній день шахів. Любителі пограти в інтелектуальну групу зібралися сьогодні на турнір у Вінницькому шаховому клубі, що розташований у Центральному парку ім. Леонтовича. За звання кращого шахіста-любителя змагалися відвідувачі Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування.

Подібний захід організовують уперше. Його розпочали з хвилини мовчання за загиблими воїнами. А згодом «гросмейстери» вінницького штибу сіли за шахові дошки та почали будувати комбінації. Загалом у заході взяли участь близько 15 людей.

«Сьогодні у клубі шахів зібралися учасники гуртка “Вільна українська”, що організований на базі нашого Терцентру. Його відвідують не тільки вінничани, але й переселенці, які прагнуть вдосконалити свої знання з української мови. Для них ми організовуємо різноманітне дозвілля. Сьогодні – це шаховий майстер-клас та турнір», – розповідає організатор культурно-дозвіллєвої роботи Терцентру Ганна Плотицька.

Один із організаторів події – Рашид Тагіров. Він – керівник Вінницького клубу шахів для пенсіонерів. Чоловік має 40 років досвіду гри в шахи, а його рівень – відповідає кандидату у майстри спорту. Сьогодні він розповів про історію шахів та розвиток цього виду спорту на Вінниччині. «З нашої області чотири людини досягло найвищого ступеня шахової майстерності – стали гросмейстерами», – зазначив пан Рашид.

Багато з учасників лише вчаться грати у шахи. Для них Рашид Тагіров сьогодні провів майстер-клас: розказав про фігури, їхні ходи та показав найпростіші комбінації. Хто відчував сили та натхнення – зміг спробувати себе у товариському турнірі.

«Будь-яка подія, яка проходить у нашому Терцентрі, завжди цікава. Ми готуємося, підбираємо просвітницький матеріал, щоб поділитися ним з усіма», – зазначає один із тих, хто прийшов сьогодні грати в шахи – Петро Мазуренко. Сьогодні він і сам вчить азів гри своїх колег по Терцентру.

Усі учасники турніру отримали почесні грамоти з печаткою Вінницької обласної федерації шахів. А переможці – ще й символічні подарунки – кепки та солодкі призи.

Нагадаємо, на початку вересня минулого року в Терцентрі відновили роботу різні гуртки для пенсіонерів. Вінничани похилого віку безкоштовно вивчають іноземні мови, займаються спортом та рукоділлям, відвідують літературний гурток тощо. Більше інформації про гуртки та можливість реєстрації можна дізнатися за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50. Або ж звертайтесь за номером: (0432) 67 05 90.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin