У Вінниці вперше проходив чемпіонат України з шахів: на рахунку вінничан 5 медалей

З 8 по 15 серпня на базі Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 вперше проходив чемпіонат України з шахів серед маленьких гравців до 8 років. Вихованці господарки турніру – Артем Кучер, Олександр Шабунін та Катерина Прокопович здобули 5 медалей різного ґатунку. Вінницька область виборола почесне друге загальнокомандне місце.

Як повідомив директор спортшколи № 6 Микола Боднар, турнір проходив у 3-х дисциплінах: класична гра (коли одна партія може тривати біля 4-х годин), швидкі шахи (партія триває пів години) і блискавична гра (партія триває 10 хвилин).

Так, Артем Кучер став чемпіоном із класичних шахів. Також хлопчик здобув «срібло» з блискавичної гри та «бронзу» у швидких шахах.

Срібним призером із класичних шахів став Олександр Шабунін, а Катерина Прокопович виборола «бронзу» з блискавичної гри.

За результатами чемпіонату, вінницькі спортсмени отримали право представляти Україну на чемпіонаті Європи, що у вересні відбудеться у Румунії.

«Вінницькі діти виступили більш, ніж успішно. Ми пишаємось нашими вихованцями! – говорить Микола Боднар. – Було виборено 5 медалей з 18 можливих, в загальному заліку Вінницька область виборола почесне 2 місце. Першість у Львівської області, Київська – третє».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin