У Вінниці відбувся дев’ятий благодійний веломарафон «Закрутка по-Вінницьки»

У неділю, 17 вересня, у Вінниці відбувся дев’ятий благодійний веломарафон «Закрутка по-Вінницьки», у якому взяли участь понад 100 учасників з різних міст України. Зібрані на заході кошти підуть на допомогу нашим військовослужбовцям.

Організаторами дійства виступили ГО «Вінниця мобільна», Ініціативна група «Критична маса. Вінниця», клуб Рандонерів «св.Матрасе» за підтримки Вінницької міської ради, Вінницької ОВА та КЗ «Вінницький обласний центр фізичного здоров‘я населення «Спорт для всіх».

Марафон проходив у форматі парної гонки, у якій змагалось 54 команди у 8 категоріях на маршруті довжиною у 52 кілометри.

Організатор заходу Олександр Царевський зазначає, що загалом вдалось зібрати понад 70 тисяч гривень. За ці кошти планують придбати 126 турнікетів «Sich» для наших військовослужбовців, які наразі захищають свободу та територіальну цілісність України.

Директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін зазначив, що веломарафон проходив у межах Європейського тижня мобільності, який, зокрема, має на меті популяризувати альтернативні, більш екологічні, способи пересування.

«Ми продовжуємо сприяти та підтримувати розвиток альтернативних способів пересування містом. Цей захід мав на меті популяризувати велоспорт серед населення нашої громади та зібрати кошти на допомогу нашим військовослужбовцям, які сьогодні на фронті боронять нашу свободу», – зазначив Андрій Сорокін.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin