У Вінниці Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб організував для дітей похід в планетарій

Учора, 28 вересня, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з Вінницькою міською радою організовували вже тринадцяту акцію для хлопчиків і дівчаток – «Похід до планетарію».

Малеча та їхні батьки однозначно отримали щасливі спогади. Під час війни це дуже важливо, адже дозволяє відволіктись та гарно провести час, переконані координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

100 учасників із дітьми з числа пільгових категорій, ВПО та родин Захисників та Захисниць завітали до Центрального парку імені Леонтовича — спочатку подивились на космос, а потім відвідали атракцію “Міні Вінниця” та ретро музей, де отримали незабутні враження й багато нової інформації.

Як розповів депутат ВМР Дмитро Мира, до походу у планетарій долучились усі охочі. Для цього створили Google-форму для реєстрації.

«Сьогодні ми тут зібрали 100 учасників, а саме: багатодітні родини, сім’ї, які втратили годувальника, діти Захисників та Захисниць та внутрішньо переміщені особи, щоб вони разом насичено та весело провели своє дозвілля», – сказав Дмитро Мира.

Сміх, радість та захоплення – саме така атмосфера панувала у планетарії, де дітлахам в ігровій формі розповіли про астероїди та інші малі тіла Сонячної системи. Також провели чимало конкурсів та космічних загадок. А лектори організували пізнавальну екскурсію виставкою залою, де розповідали про кратери на Землі та Місяці.

Депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Олександр Мельник розповів, що сьогодні, у воєнний час важливо не забирати дитинство у дітей. Тому Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб організовує такі заходи для них, аби вони не думали про ракети та обстріли.

За словами депутата ВМР Дмитра Мири, команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу надалі планує продовжувати такі заходи. Щоб долучитися, потрібно слідкувати за анонсами на фейсбук сторінці.

Своїми враженнями від сьогоднішньої події поділилась переселенка із Сєвєродонецька Олена. Вона прийшла на захід разом із 6-річним сином та 3-річною донечкою. Родина вже не вперше відвідує заходи, організовані Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом.

«Це дуже допомагає дітям відволіктись та розважитись», – каже жінка.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin