До Дня людей похилого віку для вінничан організували показ історичного фільму, роздали гігієнічні набори та солодощі

29 вересня близько 50 вінничан поважного віку зібралося в кінотеатрі «Родина», щоб подивитись історичний фільм «Довбуш». Після кіносеансу, за сприяння департаменту соціальної політики міської ради, літнім людям роздали солодощі та гігієнічні набори від релігійної місії «Карітас-Спес Вінниця». Захід приурочений до Дня людей похилого віку, який щорічно відзначають 1 жовтня.

«Три роки тому департамент соціальної політики Вінницької міської ради, Вінницький міський територіальний центр соціального обслуговування та релігійна місія “Карітас-Спес Вінниця” уклали меморандум про співпрацю. З того часу ми плідно взаємодіємо з місіонерами під керівництвом Євгена Маркевича, які допомагають підопічним Терцентру. Така підтримка дуже цінна, адже люди у такому поважному віці та часто з маленькою пенсією потребують і допомоги, і уваги», – зазначила директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська.

Для вінничан віком 70+ влаштували показ історичного фільму «Довбуш», який нещодавно вийшов у прокат. Кінострічка оповідає про життя найвідомішого ватажка опришків у Карпатах. Перед сеансом присутніх привітала директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова:

«Такий захід від нашого Терцентру та релігійної місії “Карітас-Спес Вінниця” надзвичайно важливий для літніх людей в такий непростий час. Від імені міської ради, міського голови та департаменту соціальної політики хочу привітати підопічних Терцентру з Днем людей похилого віку. Бажаю здоров’я та, звісно, досягнення нашої найголовнішої мети – Перемоги», – зазначила Валентина Войткова.

Пенсіонери з ентузіазмом прийшли у кінотеатр.

«Така подія дуже цікава для мене. Чесно кажучи, я не була у кінотеатрі вже років 10. А Терцентр завжди дбає про нас. Наприклад, я ще відвідую заняття з велоспорту та танців. А сьогодні залюбки подивлюсь фільм, про який багато чула», – зазначає одна з глядачок та відвідувачка Терцентру пані Наталія.

Після кіносеансу людям 70+ роздали набори з солодощами та гігієнічними засобами. До пакунка входять шампунь, гель для душу, зубна паста, зубна щітка, мило, вологі серветки та печиво.

Одна з присутніх, 70-річна пані Тетяна, не вперше отримує продуктовий та гігієнічний набір. Раніше допомогу їй надавали і від «Карітас-Спес Вінниця», і від ініціативи «Вінничани важливі». «Дев’ять років тому я приїхала до Вінниці з Донецька. Оскільки наша сім’я орендує помешкання, будь-яка допомога для нас цінна. Такі пакунки корисні і дозволяють зекономити кошти сімейного бюджету», – зазначає жінка.

Нагадаємо, для отримання соціальних послуг натуральної допомоги необхідно подати заяву на ім’я директора департаменту соціальної політики за адресою вул. Соборна 50, громадська приймальня, кабінет 101.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin