У Вінниці на дорогах біля закладів освіти встановлять «берлінські подушки»

Вінниця продовжує впроваджувати безпекові заходи у секторі міської мобільності. Так, поруч з дев’ятьма закладами освіти міста буде встановлено 18 сучасних обмежувачів руху, так званих берлінських подушок. Адже безпека громадян, а особливо дітей, на дорогах міста завжди була важливою, тим паче – під час навчального року. Відповідне рішення, сьогодні 29 вересня, прийняли депутати Вінницької міської ради. Заходи здійснюють у межах ініціативи «Вінничани важливі».

У департаменті транспорту та міської мобільності ВМР зазначають, що у минулому місяці працівники КП «СМЕД ОДР» облаштували тестовий варіант такої конструкції на дорозі поруч з ліцеєм №19. До цього «берлінські подушки» гарно зарекомендували себе у ряді міст України.

«Вони зручні тим, що регулюють швидкість легкових автомобілів та не сповільнюють рух громадського транспорту чи автомобілів екстреної служби. Тобто, якщо автомобіль швидкої допомоги або пожежної служби буде поспішати на виклик, то, за рахунок своїх габаритів, просто пропустить цю конструкцію «між колесами». Окрім того, вони також не доставлятимуть дискомфорту для руху велосипедистів, оскільки ті з легкістю можуть їх об’їхати. Роботи із монтажу нових таких засобів розпочнуться не раніше жовтня», – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin