Нансі стане побратимом Вінниці. Угоду про побратимство планують підписати в грудні

Продовжуємо налагоджувати та укріплювати міжнародні зв’язки на рівні муніципалітетів з містами різних країн Європи. Сьогодні, 24 листопада, на сесії ВМР затвердили проєкт Угоди про побратимство між містами Нансі (Франція) та Вінниця (Україна). Нансі буде другим містом, з яким у цьому році Вінниця підпише угоду про побратимство.

Співпраця з цим французьким містом розпочалась влітку цього року й динамічно розвивається, адже обидва міста мають чимало спільного та зацікавлені в обміні досвідом в різних сферах та зміцненні взаємодії. Саме сьогодні коли у нашій країні триває війна – ці зв’язки набувають особливого значення.

У серпні Вінницю з робочим візитом відвідала делегація на чолі з мером Нансі Матьє Кляйном. Під час візиту, очільники міст підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо встановлення побратимських відносин та обговорили подальшу співпрацю та можливий обмін досвідом. Одним із ключових напрямків взаємодії має стати співпраця у сфері протезування та ортопедії. Нещодавно відбувся взаємний візит до Нансі делегації з Вінниці на чолі з заступницею міського голови Галиною Якубович, аби краще дослідити спільні теми для взаємного розвитку та співпраці.

«У цьому році Нансі буде другим містом, з яким ми підпишемо Угоду про побратимство. Раніше Вінниця встановила такі ж відносини з німецьким містом Карлсруе. В грудні з мерами цих двох міст ми маємо наміри зафіксувати плани нашої подальшої взаємодії тристоронньою угодою про співпрацю», – говорить Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Надалі Вінниця та Нансі разом прагнуть розробляти стійкі проєкти на теми, визначені за взаємною згодою: демократія участі, екологічна трансформація, охорона здоров’я, культура, освіта, спорт, інновації, економіка та міжнародна солідарність. Велике значення також надаватиметься налагодженню контактів між мешканцями міст.

Угоди про побратимство між Нансі та Вінницею є знаком справжньої солідарності та взаємної підтримки в часи кризи й покликані підтримати шлях до інтеграції у спільноту європейських держав.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin