У Вінниці затвердили проєкт Угоди про тристоронню співпрацю між містами Карлсруе, Нансі та Вінниця

Співпраця в таких сферах, як охорона здоров’я, освіта та економічна стабільність, визначена проектом тристоронньої угоди про співпрацю між містами Карлсруе (Німеччина), Нансі (Франція) та Вінниця. Документ ухвалили на сьогоднішньому засіданні міськради одноголосно. Тристороння співпраця може допомогти в умовах російсько-української війни розв’язувати питання пов’язані з гуманітарною допомогою, експертною підтримкою, обміні досвідом у реабілітації та відновленні.

Міжнародні зв’язки залишаються не просто символом миру та дружби, а й конкретним інструментом для підтримки та взаємодії між народами. Вони сприяють обміну ресурсами та знаннями, роблячи можливим взаємне зміцнення в складних умовах, зокрема в період коли у нашій державі триває війна.

Нансі є містом-побратимом німецького Карлсруе, з яким Вінниця підписала угоду про побратимство у квітні цього року. Тому прийнято рішення про укладання Угоди про тристоронню співпрацю між містами.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов наголосив, що це важливе рішення, яке покликано налагоджувати та укріплювати дружні звʼязки з успішними європейськими містами, які дають нам додаткові можливості розвитку та підтримки в європейських спільнотах і дипломатичних місіях.

«Тристороння Угода між містами Німеччини, Франції та України – це для нас фактично нова форма співпраці. Сьогодні Карлсруе та Нансі дуже активні в своїх намірах співпрацювати по тих напрямках, які ми визначили. У першу чергу – це охорона здоров’я, освіта, культура, інновації підприємництва. А також те, що стосується сталого розвитку міст – це Зелений курс, екологія, партисипація та багато інших напрямів, – каже Сергій Моргунов. – Важливо, щоб ця співпраця була не лише на рівні органів місцевого самоврядування, а й на рівні комунальних підприємств, медичних та освітніх закладів та просто громадян наших міст в тому числі й бізнесу. Це хороші перспективи, особливо в контексті майбутнього членства України в Європейському союзі».

Директорка КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська, зазначила, що обидва міста є надійними союзниками в посиленні євроінтеграційних процесів у нашій громаді.

«Тристороння співпраця між містами Карлсруе-Нансі-Вінниця може допомогти сьогодні в умовах російсько-української війни розв’язувати питання пов’язані з гуманітарною допомогою, експертною підтримкою. Також такі зв’язки між муніципалітетами можуть бути корисними в обміні досвідом у реабілітації та відновленні. Адже обидва європейських міста мають багаторічний досвід з протезування, а для нас це надважливо, особливо сьогодні, коли наші Захисники повертаються з передової й потребують відповідного лікування», – підкреслює директорка КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська.

Довідка:

Карлсруе – це одне з найбільших міст в регіоні Баден-Вюртемберг, в якому мешкає близько 308 тисяч людей. У Німеччині його ще називають «резиденцією права»: тут розташовані федеральні суди та Генпрокуратура. У Карлсруе працює і найстаріший технічний університет країни. Це місто – на Рейні.

Карлсруе – другий за величиною річковий порт Німеччини та важливий залізничний вузол. У місті розвинена промисловість та ділова активність. Працює аеропорт.

Окрім того, Карлсруе відрізняє якісна велосипедна інфраструктура, мережа громадського транспортного, інклюзивність міського простору. Цікавим досвідом є підземні трамвайні маршрути у Карлсруе.

Нансі – місто та муніципалітет у Франції, у регіоні Гранд-Ест, адміністративний центр департаменту Мерт і Мозель. Населення – понад 105 тисяч людей. Місто розташоване на річці Мозель, а також є залізничним вузлом до таких міст, як, зокрема, Париж та Страсбург.

Це також університетське місто, яке налічує понад 50 тисяч студентів. Інститут Жана Ламура у Нансі – це потужна науково-дослідна лабораторія, яка знаходиться у партнерстві з тридцятьма країнами світу та співпрацює зі 150 підприємствами. У Нансі широко розвинена галузь охорони здоров’я, зокрема що стосується протезування.

Нансі також відоме своєю архітектурою 18 століття, яка внесена до списку ЮНЕСКО.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin