Заклади освіти Вінницької громади передали понад 5 тонн вантажу захисникам на фронт

Вінницький освітянський родина знову передала допомогу на передову. В цей раз з шкільного волонтерського центру “Ти не один”, що діє при вінницькому ліцеї №29, передали більше 5 тонн вантажу українським захисникам. Ця допомога була надіслана на п’ять позицій у Запорізькому напрямку.

Серед вантажу – газові обігрівачі, маскувальні сітки, консервація та інші смаколики, які зібрали у волонтерському центрі, що невпинно працює у стінах школи. За півтора року відправили вже понад 30 вантажівок з допомогою.

Як зауважив педагог ліцею та керівник шкільного волонтерського центру «Ти не один» Павло Мигун, колектив закладу систематично відслідковує потреби Захисників і відповідно до них разом з іншими закладами освіти збирає допомогу. Наразі з настанням холодів запити змінились.

«Цього разу ми змогли закупити дві зарядні станції Ecoflow та сітку для загороджень від ворожих дронів. Також придбали зимові шини до різних автомобілів, дві бензопили та газові обігрівачі», – зауважив він.

До допомоги ЗСУ залучають і школярів, адже волонтерська робота виховує молоде покоління. Зокрема, серед юних волонтерів – дев’ятикласник Андрій, який допомагає пакувати у коробки термобілизну, балаклави і шапки. Хлопець розповідає, що допомагає, чим може.

«Коштами не можу допомогти, отож приходимо з друзями й допомагаємо з формуванням вантажу для поїздки. Нам дуже потрібна Перемога, тому усім треба долучатися, аби вона була якнайшвидше», – каже хлопець.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin