У Вінниці за підтримки донорів та іноземних партнерів відновили реконструкцію технологічного центру “Кристал”

За кілька місяців, відколи розпочалась реконструкція майбутнього технологічного центру “Кристал”, колишнє приміщення заводу не впізнати. Будівельники працюють ззовні з фасадом і одночасно виконують внутрішні роботи. 14 грудня, оглянув виконання робіт на об’єкті Вінницький міський голова Сергій Моргунов разом з головою Вінницької обласної Ради Вячеславом Соколовим.

За словами Сергія Моргунова, відновлення реалізації цього масштабного проєкту цьогоріч стало можливо завдяки іноземним партнерам та їх вірі у потенціал нашої громади. Влітку на реконструкцію інноваційно технологічного хабу Вінниця виграла грант від німецької урядової компанії GIZ та ПРООН у межах тематичного проєкту “Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)”.

“За підтримки донорів та іноземних партнерів ми змогли відновити реконструкцію інноваційно технологічного центру “Кристал”. У наш Хаб ми плануємо залучати прогресивних підприємців та іноземних інвесторів, щоб розвинути економічний потенціал громади та посилити взаємодію з іншими регіонами України. Крім того, це буде сучасний майданчик для молоді – простір для реалізації їх найкреативніших ідей та впровадження нових технологічних рішень, – розповідає Вінницький міський голова Сергій Моргунов. – Загалом тут буде працевлаштовано 1000 людей. Важливо, що саме вдома, всередині країни з’являться такі можливості для різних спеціалістів. Ми пам’ятаємо, що працюючий бізнес – це стабільність економіки громад і країни. Тому розвиваємо цей потенціал та нашу інвестиційну привабливість. Вдячні партнерам з німецької урядової компанії GIZ та ПРООН за підтримку та спільне бачення України в майбутньому”.

Одним з пріоритетів Вінницької міської ради є стійкість економіки і на думку очільника Вінницької громади, реалізація цього проєкту значно підсилить місто у частині інвестиційної привабливості. Новостворені робочі місця на базі технологічного інноваційного Хабу принесуть людям гідну оплату праці та можливість забезпечувати свої родини, а також наповнити податками бюджети всіх рівнів, підсилюючи таким чином обороноздатність держави.

Голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий зауважив, що наразі на Вінниччині триває робота, присвячена розвитку промисловості.

“Ми в області координуємо роботу з розбудови індустріальних парків. Цей проєкт, який реалізується у Вінниці з проєктом ПРОООН з відновлення та розбудови дуже важливий, адже молодь – прогресивна й талановита – зможе знайти місце та можливості для власної самореалізації. А це дасть поштовх для розвитку як міста, так і всієї області в цілому”, – наголосив Вячеслав Соколовий.

Очільниця комунального підприємства “Фонд муніципальних інвестицій” Катерина Бабіна також додала, що втілення в реальність цього проєкту, який стане осередком креативної економіки та сучасних підходів – це ще один поштовх для того, щоб молодь залишалася в Україні та розвивала державу. За проєктом тут передбачене створення офісних приміщень, публічних просторів та техцентру для знайомства дітей, підлітків та молоді з наукою.

“У 2021 році ми розробили ПКД та провели тендер на залучення підрядника, тут вже тривали роботи, але війна внесла свої корективи і ми призупинили цей проєкт. Втім завдяки активній роботі департаменту економіки і інвестицій, як і всієї Вінницької міської ради вдалося залучити додаткові інвестиції. Ми спільно з іноземними партнерами – колегами з ПРОООН розуміємо, наскільки важлива відбудова України. Тож спільно дійшли висновку, що будувати цю платформу треба вже зараз, – розповідає Катерина Бабіна. – Працюємо ми з жовтня, закцентували увагу на загальнобудівельних роботах – стеля, підлога, фасад. Паралельно виконуються і внутрішні роботи. Працюємо в активному темпі, без вихідних. По завершенню реконструкції об’єкту ми також плануємо залучати грантові кошти на заповнення нашого інноваційного простору – спецобладнання у приміщеннях зокрема. Вже згодом тут зможуть проявити свій потенціал наші студенти з вищих навчальних закладів, в себе в університетах вони отримують теорію, а на базі нашого інноваційного Хабу зможуть підсилити свої знання на практиці”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin