Вінницю відвідав латвійський травматолог Мартінс Малзубріс

Нещодавно до Вінниці завітав керівник відділення септичної ортопедії Ризького травматологічного шпиталю Мартінс Малзубріс. У межах свого візиту латвійський медик побував у міських лікарнях, у яких надають медичну допомогу пацієнтам з пораненнями, а також провів триденне навчання для вінницьких лікарів. Відтак, це відповідає принципам та пріоритетам Вінницької міської ради, а саме стійкості та турботі. Адже підтримка належного рівня галузі охорони здоров’я є важливою, тим більше в умовах війни.

Зокрема, лікарі-травматологи та хірурги деяких лікарень міста мали можливість перейняти досвід латвійського колеги та підвищити свою майстерність у сфері мікрохірургії.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради зазначають, що за результатами зустрічі вдалось узгодити практичні кроки щодо підготовки вінницьких спеціалістів в галузі мікрохірургії та реконструктивно-відновлювальної хірургії, зокрема їх навчання в клініці Латвії та перспективи розгортання тренінгового центру у Вінниці. Окрім того, було попередньо узгоджено створення в майбутньому відділення з мікрохірургії та реконструктивно-відновлювальної хірургії на базі однієї із вінницьких лікарень.

«Ми вдячні Мартінсу Малзубрісу за те, що створив можливість та умови, завдяки яким наші лікарі мали змогу отримати теоретичні та практичні навички у сфері мікрохірургії. Такого роду заходи наразі дуже потрібні, адже сфера мікрохірургії є доволі важливою», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin