Схиляємо голови у скорботі: сьогодні Вінницька громада прощається із полеглим Героєм-Захисником Андрієм Цвяхом

Сьогодні, 28 березня, Вінницька громада прощається із 48-річним Захисником України Цвяхом Андрієм Сергійовичем. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Воїн боронив Україну у 2014-2015 рр. в АТО, став на її захист і на початку повномасштабного російського вторгнення. Вже з 24 лютого перебував на бойових позиціях. Воював у складі 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Брав участь у жорстоких боях на Донецькому, а згодом на Харківському напрямках. Життя воїна обірвалось 18 березня цього року поблизу села Синьківка Куп’янського району. Андрію було лише 40 років… Вдома на нього чекали дружина та одинадцятирічний син.

Народився Андрій Цвях 10 жовтня 1983 року у Вінницьких Хуторах, там же зростав і навчався. Після закінчення місцевої школи розпочався його трудовий шлях.Вінницька громада сьогодні прощається із Захисником Андрієм Цвяхом

«Андрій був добрим та трудолюбивим. З малечку допомагав мамі, брався за будь-яку роботу, щоб принести гроші в сім’ю. Таким залишився на все своє життя, – розповідає дружина полеглого Героя Олена. – У зоні АТО він не лише набув бойовий досвід, а й професію механіка-електрика. Довгий час працював у Вінниці у тролейбусному депо, а останніми перед війною роками на Стрижавському кар’єрі…»

Церемонія прощання із Андрієм Цвяхом розпочнеться о 10:00 біля його будинку у Вінницьких Хуторах за адресою: вул. П. Тичини, 11.

Поховають воїна о 13:00 на кладовищі на вул. Генерала Шаповала.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin