«Професійні обрії»: у Вінниці відбувся третій профорієнтаційний захід

Режисура, акторська майстерність, продюсування та сценаристика – тема третьої зустрічі в межах проєкту «Професійні обрії», яка відбулась 19 квітня. Захід організував департамент соціальної політики міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом та кінотеатром «Родина». У зустрічі взяли участь 27 дітей Захисників і Захисниць та ВПО.

Вже втретє на захід прийшла 14-річна Вероніка. Вона вже ознайомилася із психологією успіху та диджитал-професіями. У майбутньому дівчинка мріє бути юристом або опанувати сферу IT, оскільки найулюбленіші предмети у школі – історія та інформатика. Вероніка вважає, що обирати професію треба за покликом серця.

З нею погоджується й інша учасниця тренінгу – 15-річна Софія. Дівчина займається акторським мистецтвом. «Це дає змогу поринути в інший світ», – зізнається Софія. Але акторство – це для душі, а вступати до навчального закладу планує за іншим напрямом – дизайн. Це, на думку підлітки, більш перспективно.Андрій Піжевський, Валентина Войткова, Віктор Перлов

«Відповідно до комплексної програми соціальної політики ми системно проводимо зустрічі із сім’ями полеглих Захисників і Захисниць, організовуємо заходи для діток загиблих (померлих) оборонців. Цільова аудиторія цього проєкту – теж діти, чиї мама та тато є або були Захисниками, а також для хлопців та дівчат із сімей ВПО, – розповідає директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова. – Завдяки участі в цьому проєкті діти мають унікальну можливість зустрічатись з відомими людьми, які, попри свою зайнятість та шалений темп життя, знаходять час, щоб поділитись своїм досвідом. Ми дякуємо нашим партнерам та адміністрації кінотеатру «Родина», її директорці Галині Боднар, за підтримку нашого проєкту і за гостинність. Протягом серії зустрічей з представниками різних професій діти поповнюють свою скриньку знань, що допоможе швидше знайти своє покликання серед розмаїття сучасних професій, адже надважливо, щоб наша молодь обирали те, що їм справді до душі».

З дітками поспілкувалися координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутати міської ради Андрій Піжевський та Віктор Перлов.Учасники зустрічі

«У сучасному світі візуальна інформація є надзвичайно важливою. Не тільки в робочих аспектах певної професії, але й у звичайному житті. Якщо ви хочете донести якусь інформацію до широкого загалу, наприклад, однокласників або до когось іншого, потрібно зробити відповідний візуал. І саме відео – найкращий для цього спосіб. Сьогоднішнє навчання, на мій погляд, є одним із найважливіших у проєкті, адже воно стосується і звичного життя, а не тільки професійних аспектів», – звернувся до дітей Віктор Перлов.

Зі світом кінопрофесій дітей та підлітків ознайомив Василь Медяний – режисер, оператор-постановник, засновник студії SwitVideo Production™. Він розповів про знімальний процес, пошук акторів, залучення спонсорів та просування кінострічки.Юні вінничани

«Маючи мобільний телефон з камерою, кожен може стати оператором і режисером», – вважає Василь Медяний.

До обговорення долучилась і Таїса Славінська, українська драматична акторка, головна режисерка музично-драматичного театру ім. М. Садовського.

Після виступів експертів для учасників заходу влаштували перегляд документального короткометражного фільму «Видатні люди Вінниччини: Микола Оводов» авторства Василя Медяного, після чого відбулося обговорення кінострічки.

З тонкощами професії актора дітей познайомив Артур Константинов – професійний актор театру та кіно. Він провів для дітей майстерклас з акторської майстерності. Розпочав актор з розмови про мотивацію до акторства, згодом перейшов до розминки, навчав присутніх володіти своїм голосом. А наприкінці разом із дітьми розіграли сценку «Прощання». Потрібно було уявити себе на вокзалі під час прощання із близькою людиною, яка їде назавжди.Спільне фото учасників та організаторів

«Акторство – це не просто хобі, а серйозна професія. Одного бажання бути актором мало, треба займатися цією справою та наполегливо працювати», – говорить Артур Константинов.

Наприкінці заходу директорка кінотеатру «Родина» Галина Боднар оголосила, що адміністрація закладу вирішила надати учасникам проєкту можливість безкоштовно переглянути фільм, який буде у прокаті в останній тиждень навчання за проєктом.

Зустрічі проєкту «Професійні обрії» продовжаться і надалі.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin