Рання діагностика та профілактика – запорука довгого життя

Ми часто можемо чути про високий рівень медицини у європейських країнах і вважаємо, що запорукою цього є відповідна якість лікування. Але чи так це насправді?

Як зазначають в департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради, запорукою довгого та якісного життя, в першу чергу, є рання діагностика захворювань, в тому числі серцево-судинних, а також їх профілактика. На жаль, за останній час, кількість випадків інсульту зростає, крім того, це захворювання стало частіше вражати людей не лише зрілого віку. Щороку, жертвами недуги стають понад 100 тисяч українців, третина з яких – молодше 65 років. Тому при перших проявах хвороби – потрібно звертатися за медичною допомогою. Крім того, періодичний огляд у фахівців мають здійснювати люди з певними супутніми захворюваннями.

«Зокрема, можна звертатися до Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології, який знаходиться за адресою: вул.Хмельницьке шосе, 96, – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш. — Лікарі кардіоцентру проконсультують вас та подбають про якісну профілактику серцево-судинних катастроф. За направленням сімейного лікаря консультація кардіолога безкоштовна».

Крім того, аби запобігти виникненню інсульту та інфаркту, а також їх ускладнень, потрібно дотримуватися деяких правил. Зокрема:

  1. Не приймати⛔️ магнікор, кардіомагніл чи аспірин всім, хто побачив рекламу по телевізору – неконтрольований прийом препаратів аспірину може призвести до виникнення виразки
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin