Сортування сміття по-Вінницьки

Підземний сміттєвий майданчик з роздільним сортуванням будують на вулиці Замостянській. Як зазначив на своїй сторінці у Фейбсук вінницький міський голова Сергій Моргунов таке інноваційне рішення для збору відходів у місті застосовується вже вдруге.


Минулого року підземні баки облаштували на розі вулиць Гоголя та Толстого – як пілотний проект. Тепер його було доопрацьовано. враховуючи досвід експлуатації. В цілому ефект для чистоти міста очевидний – немає запаху та розкиданого довкола сміття. Такий спосіб збору відходів – гігієнічний та естетичний. І це добре сприймається мешканцями будинків, що розташовані поруч, адже створює більш комфортні умови.

Підземний контейнерний майданчик на розі Замостянської та Острозького замінить існуючий. Він буде розрахований на 6 боксів – по 3 для сухих та вологих відходів. Повні баки блокуватимуться, а датчики повідомлятимуть про це службу вивезення сміття. Про наповненість контейнерів знатимуть і мешканці завдяки спеціальним індикаторам.

Проєктом також передбачено встановлення вуличних світильників та камер відеоспостереження, що працюватимуть від сонячних батарей. Наступною локацією, де заплановано облаштувати сучасні підземні баки, буде вулиця Мури, у районі будинку №4.

Джерело фото: фб-сторінка Сергія Моргунова

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin