Збереження українських традицій та культури: , 10 серпня відбудеться захід «День хліба і меду»

Цієї суботи, 10 серпня, у селищі Десна відбудеться захід «День хліба і меду». Подія проходитиме під гаслом «Ми дякуємо Захисникам за врожай 2024 року». Її основна мета – збереження та популяризація автентичних хлібопекарських традицій, які з давнини використовують на Вінниччині. На учасників культурного заходу чекатимуть різноманітні майстер-класи для діток та дорослих, презентації світлиць населених пунктів ВМТГ, цікавинки від представників громадських організацій «Асоціація фермерів та приватних землевласників ВМТГ» та «Вінницькі бджолярі», виставка-ярмарок хлібобулочних виробів та продукції бджільництва, цікаві фотозони, фудкорти, благодійний аукціон та багато інших локацій. Організовує подію департамент економіки і інвестицій Вінницької міської ради.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний зауважив, що захід містить і благодійну складову: учасники матимуть можливість задонатити комфортну суму на підтримку Збройних Сил України.

«У кожному селі є господині, які дотримуються стародавніх рецептів та методів випікання. Унікальність цих звичаїв полягає в різноманітності видів хліба, таких як короваї, паляниці та інші. Особливі рецепти та техніки випікання стали своєрідним культурним спадком регіону, який важливо зберегти для майбутніх поколінь. А особливо сьогодні, коли росія зазіхає на нашу українську землю, знищуючи усе на своєму шляху. Зараз такі заходи, як “День хліба і меду”, це нагадування про стійкість українського народу та важливість збереження культури й традицій», – говорить Андрій Очеретний.

На івенті для відвідувачів буде представлено світлиці кожного населеного пункту Вінницької міської територіальної громади. Тут будуть гостинно зустрічати, презентувати процес випікання хліба у тому чи іншому населеному пункті нашої області. А майстрині поділяться секретами свого ремесла з охочими.

На виставці-ярмарку можна буде продегустувати хлібобулочні вироби традиційної та оригінальної рецептур, кондитерські вироби, мед та продукти бджільництва, крафтові напої. Чекатиме на учасників і фудкорт.

Організатори розповіли, що під час події будуть локації із товарами з народно-прикладного мистецтва: вироби з бісеру, глини, лози, шкіри, фетру, смоли, гончарні вироби, вишиванки, намиста з натурального каміння та ін.

Зокрема для відвідувачів заплановані й цікаві фотозони з послугами професійного фотографа.

Гарний настрій подарують Академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича та творчі колективи громади. В перерві між виступами буде проведено аукціон, де розіграють ексклюзивний лот, а виручені кошти підуть на донат для ЗСУ.

Деталі щодо часу та трансферу до місця події будемо повідомляти згодом на нашому сайті.

У разі оголошення повітряної тривоги захід призупинять, а присутні мають прямувати у найближче укриття. Мапа – за посиланням.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin