42 спецавтівки розчищали Вінницю від снігопаду. Як саме працюють комунальники?

Вночі з 27 на 28 грудня у Вінниці пішов сніг. Опади тривали всю ніч, сніжить й зранку. Комунальники з 2 години ночі прибирають місто від снігу та посипають протиожеледною сумішшю дороги та тротуари.

Про це повідомляє Департамент комунального господарства та благоустрою ВМР.

«З трьох годин ранку у вінницьких  дворах працює 21 одиниця техніки. А з 6 години ранку сніг прибирають та посипають доріжки протиожеледною сумішшю 300 двірників», – зазначив директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман. 

До роботи приступили 42 снігоочисні автівки та 186 працівників.

Алгоритм роботи в умовах, коли постійно йде сніг.

В першу чергу зосереджуємо увагу на магістральних вулицях, якими рухається громадський транспорт. 

Всю ніч посипали дороги протиожеледними матеріалами, щоб сніг не утрамбовувався на асфальті і не створювалась льодова кірка. Згодом на покритті утворюється «каша», яку потім згорне спецтехніка. 

Поки йде сніг не доцільно кидати всі сили на розгортання, бо через 15 хвилин на асфальті така сама ситуація. Тому вночі по визначених маршрутах, по магістральних дорогах і тротуарах, техніка з відвалами і щітками пройшла по три рази. Але здебільшого працювали по посипці.

Більше уваги приділили спускам і підйомам. Основна активність снігорозгортаючої техніки розпочнеться після того, як снігопад завершиться.

«Враховуючи такий рясний снігопад, ми будемо приводити до ладу вулиці міста і приєднаних територій. Для цього є всі необхідні засоби. Нагадаю, що у разі несприятливих погодних умов прибирати Вінницю від снігу може 90 одиниць спецтехніки, – сказав директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради Юрій Семенюк. – А на Новий рік знову ми знову очікуємо погіршення погодних умов – синоптики прогнозують замерзаючий дощ. Тож вже зараз будемо відпрацьовувати наш алгоритм дій на таку погоду».

За словами керівника Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрія Власова, сьогодні, 28 грудня, у Вінниці прогнозується сніг, хуртовина, ожеледиця. Температура вдень 3-5 градусів морозу. Пориви вітру 15-20 метрів за секунду. Завтра, 29 грудня, прогнозується без істотних опадів, температура вночі 7-12 градусів морозу, в день 1-6 градусів морозу. 

Як розповідають у департаменті комунального господарства та благоустрою міської ради, починаючи з ночі, 42 одиниці техніки очищають місто від снігу та посипають протиожеледною сумішшю дороги, тротуари, зупинки громадського транспорту. Залучено 186 працівників. Роботи продовжуються.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin