Вуличне освітлення Вінниці стає економнішим — за 2021-ий встановили майже 1700 нових світлодіодів

За 2021 рік у Вінниці встановили 1683 світлодіодні світильники. Повідомляє департамент комунального господарства та благоустрою ВМР.

Головна особливість світильників – енергоощадність. Вони споживають на 30% менше електроенергії. До того ж, такі лампи мають більший термін експлуатації, порівняно з іншими, та забезпечують кращу видимість для водіїв.

Зношену кабельну лінію замінювали по вулиці Келецькій та Барському шосе. Такі роботи мінімізують в подальшому перебої у роботі системи зовнішнього освітлення та продовжують термін експлуатації світильників.

“Такі ж роботи проводилися по вулиці Соборній. Ліхтарі замінили по всій вулиці, а також на Центральному мосту та площі Героїв Чорнобиля. Сучасне освітлення з’явилось і по вулиці Пирогова. Зазначу, що ЛЕД-лампи не лише споживають менше електроенергії, вони запрограмовані змінювати яскравість світіння у різні години ночі. Це сприяє безпечному руху і зменшенню аварійності”, – зазначив директор департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Юрій Семенюк.

“Освітлення облаштовували на в’їздах у місто, на пішохідних доріжках, біля дитячих та спортивних майданчиків, у приватному секторі, на всіх об’єктах, де відбуваються комплексні реконструкції”, – додав Юрій Семенюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin