Біотуалети, ліжка, матраци, аптечки та вогнегасники: Вінниця отримала гуманітарну допомогу від «ACTED»

Сьогодні, 5 квітня, представники міжнародної неурядової організації «ACTED» передали гуманітарну допомогу, завдяки якій підсилять мережу комунальних споруд цивільного захисту Вінницької громади. Це уже друга поставка гуманітарної допомоги для укриттів Вінниці від «ACTED». Попередня була наприкінці березня.

Загалом, у рамках двох поставок, до вантажу увійшло: 60 лавок, 3 біотуалети, 2 пластикових баки для води місткістю 1000 літрів, 30 двоярусних ліжок, 30 матраців, 3 модеми Wi-Fi, ковдри, аптечки, вогнегасники, шанцевий інструмент та інший технічний інвентар.

Представники гуманітарної організації «ACTED» зазначають, що допомога була надана у рамках імплементації активностей по зниженню ризиків катастроф, за фінансової підтримки Європейського Союзу, у рамках підписаного меморандуму про співпрацю з Вінницькою міською радою.

«Міжнародна гуманітарна організація «ACTED» сьогодні й до цього забезпечувала доукомплектацію захисних споруд, – зазначає керівниця офісу «ACTED» у Вінниці Олена Гончар. – Раніше також було імплементовано багато активностей у цьому напрямку це: і тренінги по психологічній допомозі, і забезпечення ноутбуками для реалізації усіх активностей по зниженню ризиків катастроф департаментами Вінницької міської ради».

У департаменті цивільного захисту зазначають, що отримана допомога дозволить підсилити мережу споруд цивільного захисту міста Вінниці.

«Така підтримка зараз для нас дуже важлива й актуальна. В умовах війни, можливості бюджету обмеженні, тому ми дякуємо таким організації як «ACTED» у наданні цієї допомоги, – зазначає директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов. – Отриманий вантаж допоможе створити комфортні умови для перебування мешканців як під час повітряної тривоги, так і надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на території громади».

Нагадаємо, що це уже не перша допомога, яку отримує Вінниця від цієї благодійної організації. Зокрема у минулому місяці представники ACTED передали Вінниці 7 ноутбуків для потреб цивільного захисту.

Для довідки:

Неурядова міжнародна французька гуманітарна організація ACTED заснована в 1993 році та працює в 37 країнах. ACTED присутня в Україні з 2015 року, реагуючи на надзвичайні потреби постраждалого від конфлікту населення, що проживало вздовж лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях. Створений у 2019 році Консорціум Зменшення Ризиків спрямовував свою діяльність на попередження, підготовку та захист цивільного населення від надзвичайних ситуацій на сході України. Однак після 24 лютого 2022 року, географія діяльності Консорціуму була розширена на інші області України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin