Тисячу з єПідтримки українці зможуть витратити на ліки

З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн на ліки.

Про це повідомив Прем’єр міністр Денис Шмигаль після засідання Уряду 19 січня.

«Сьогодні Уряд ухвалив необхідні для цього рішення. Також плануємо розширити програму на дітей віком від 12 до 17 років. Для цього оформили відповідне протокольне доручення. Міністерство охорони здоров’я вже спростило доступ підлітків до вакцинації проти COVID-19. Відтепер не потрібна обов’язкова наявність усіх щеплень», – повідомив Шмигаль.

За інформацією Міністерства економіки України, банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку – неважливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років.

«За кошти програми можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці. Наприклад, не можна буде купити препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо», – повідомляє МОЗ.

З початку запуску програми єПідтримка понад 6,7 млн українців подали заявки в Дії на отримання 1000 грн. За три тижні дії програми громадянам виплатили майже 6,4 млрд грн. 

Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin