У Вінниці продовжують облаштовувати місця для зупинки та стоянки автомобілів

Протягом минулого року у Вінниці додатково облаштували 773 місця для зупинки та стоянки автомобілів. Таким чином,  на кінець минулого року вдалось наблизитись до позначки майже 10 тисяч місць. У тому числі 425 для паркування автомобілів, якими керують водії з інвалідністю, 99 – для стоянок таксі, 24 – для зупинки та стоянки автівок з електричними двигунами та 24 місця для паркування мотоциклів. 

Загальна потреба залишається досить великою.  Виходячи з європейського досвіду, потреба в паркувальних місцях Вінниці становить не менше ніж 62 900 машиномісць. Значної уваги потребує питання впорядкування хаотичного паркування автотранспорту в місті. Необхідним є створення паркувальних майданчиків на в’їздах у місто, зокрема для великогабаритного транспорту. 

Минулого року інспектори з паркування виявили майже 33 тисячі правопорушень. Загальна сума штрафів – понад 16 млн грн. Кошти від штрафів надходять до міського бюджету і спрямовуються на різні проєкти розвитку територіальної громади.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Нагадаємо, з 16 березня 2021 року інспектори з паркування почали евакуйовувати авто порушників. Таким чином, наприкінці 2021 року на штрафмайданчик Головного управління Національної поліції у Вінницький області евакуювали 181 автівку. 

Для комунікації із вінничанами працюють сторінка «Паркування Вінниця» у соціальній мережі Facebook та канали у месенджерах Telegram та Viber. Куди можна звертатись по всіх питаннях стосовно порушень правил паркування та за консультаціями.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin