У Вінниці продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо офіційного працевлаштування

Наразі, працівниками Департамент економіки і інвестицій, проводяться роз’яснювальні роботи з приводу оформлення офіційних трудових відносин суб’єктам господарювання на території промислової зони міста Вінниці.Про це повідомляє департамент економіки і інвестицій.Не усі працівники усвідомлюють проблеми, з якими вони можуть зітнутись в майбутньому.

У разі НЕ офіційного працевлаштування, працівник, втрачає гарантії щодо своєчасно виплаченої заробітної плати та дотримання роботодавцем усіх домовленостей. Також, у разі форс-мажорних ситуацій, працівник не матиме жодної підстави для відшкодування завданої шкоди. Не можна виключати й того, що роботодавець ризикує натрапити на аферистів, внаслідок чого понести фінансові втрати.У понеділок, 14 лютого працівниками сектору з питань додержання законодавства про працю та зайнятості населення ДЕіІ здійснено виїзд на планову роз’яснювальну роботу з питань запобігання використанню незадекларованої праці та своєчасної і в повному обсязі виплати заробітної плати.Під час превентивної роботи виявлено ряд ознак правопорушень в сфері трудового законодавства.

А саме, працівників, які офіційно не працевлаштовані. Доводили до відома, що роботодавець має укласти з працівником трудовий договір, наголошували на зобов’язанні повідомити про прийняття особи на роботу державну податкову службу, роботодавцю – виплачувати працівнику офіційну заробітну плату в повному обсязі, сплачувати за нього єдиний соціальний внесок. Виконання цих умов гарантуватиме працівникові безпечні умови праці.Приховування від посадових осіб робочого процесу та заробітної плати; маскування трудових відносин під виглядом інших форм діяльності (цивільні відносини, фіктивна самозайнятість тощо…) є повсякденним явищем під час роз’яснювальної роботи.З керівником підприємства провели роз’яснювальну роботу та надали рекомендації стосовно офіційного працевлаштування найманих працівників та санкції у разі їх порушень.

«Незадекларована праця сьогодні є проблемою в Україні. І наше головне завдання – максимально проінформувати населення громади про переваг задекларованої та великі ризики незадекларованої праці», – сказала завідувач сектору з питань додержання законодавства про працю та зайнятості населення ДЕіІ ВМР Томчук Людмила. Департамент закликає громадян, піклуватись про свої соціальні права та гарантії – не погоджуватись на нелегальну працю!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin