Російська армія хоче залучити додаткові 1,5 тисячі військових через втрати в Україні – Генштаб ЗСУ

Російська армія намагається компенсувати втрати, отримані в ході бойових дій під час нового вторгнення до України, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

«У зв’язку з втратами збройні сили російської федерації формують нові підрозділи. Зокрема, командування ворога планує залучити близько 1500 осіб зі складу 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський, Тихоокеанський флот)», – йдеться в ранковому зведенні.

Крім того, штаб має дані про «велику кількість» поранених російських військових у лікарнях Білорусі.

«Запасів крові для проведення хірургічних операцій не вистачає. Задіюються резерви накопичені для громадян Республіки Білорусь – близько 2/3 резерву перенаправлено на потреби військовослужбовців РФ. Активізувалась кампанія щодо збору крові серед працівників бюджетної сфери та цивільного населення», – заявляють у Генштабі.

За інформацією командування, російські загарбники продовжують обстріли мирного населення, незаконні перевірки особистих речей і обшуки серед місцевих жителів, в тому числі перевдягаючись у цивільний одяг і форму Збройних сил України.

«Морально-психологічний стан військ противника, який брав участь у боях зі Збройними Силами України, продовжує погіршуватися, зростає кількість випадків дезертирства та відмов щодо виконання наказів», – додають у штабі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin