Сергій Моргунов: «До Вінниці приїхали дві вантажівки з гуманітарною допомогою з Познані»

Польські міста продовжують надавати гуманітарну допомогу Вінниці. Доставили дві вантажівки з гуманітарною допомогою з Познані. Польські друзі зібрали продукти, засоби гігієни, медикаменти, товари для дітей, розкладні ліжка та інше. Про це у своєму телеграм-каналі та на сторінці у фейсбуці повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Місяць тому мав честь особисто познайомитися з тими, хто практично щотижня організовує вантажі. Це депутати Сейму Польщі від Опольського воєводства Вітольд Зембачинські та Адам Шлапка. Вони захоплюються незламністю українців, які тримають оборону і своєї землі, і всієї Європи. Ми надзвичайно цінуємо те, що для нас робить польський народ», – говорить Сергій Моргунов.

Очільник міста додає, що кожна передача з-за кордону – це можливість допомогти людям, які живуть у містах під обстрілами. І також підтримати тих, кому вдалось виїхати з пекла і хто знайшов прихисток у Вінниці.

«Гуманітарний штаб продовжує координувати роботу спільно з волонтерами: люди чекають на допомогу. Тримаймося. Все буде Україна!» – каже міський голова Сергій Моргунов.

Дмитро Мира, який приймає у Вінниці допомогу від польських друзів, розповів, що на зворотному шляху волонтери забирають автобусом людей, які втекли з розбомлених рашистами міст.

«Коли в автобус сідають діти, котрим довелося тижнями жити в підвалах та на власні очі побачити всі жахіття війни, жінки, з очима сповненими сліз та болю, я розумію як важливо відправити їх в безпечне місце, де вони отримають допомогу. У місті Ополе людям допомагають з розміщенням», – зазначає Дмитро Мира.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin