Вінницький Терцентр проводить для дітей-переселенців майстер-класи по малюванню фарбами на воді та пісочній анімації

У мирний час Територіальний центр соціального обслуговування проводив творчі майстер-класи для людей поважного віку. Тепер у місцях, де найбільше проживає дітей-переселенців, проводять заходи, де малюють фарбами EBRU на воді та роблять пісочні анімації.

«Малювання по воді та пісочна анімація має заспокійливий та терапевтичний ефект для дітей. Ми регулярно проводимо такі заходи для хлопчиків та дівчат. Також наші працівники з дітками виготовляють ангелів, «голубів миру» з тканини та пасхальних зайчиків», – повідомляє директорка Терцентру Галина Бачинська.

До дітей також долучаються дорослі, які допомагають втілювати ідеї малечі.

«Ми співчуваємо кожній родині та дитині й намагаємось зробити все, щоб відволікти їх від переживань. Деякі діти бояться навіть вийти і спробувати себе у різних майстер-класах. Але все змінюється, коли до них прибігають інші хлопчики та дівчата, що вже спробували себе у рукоділлі і закликають їх долучитись до творчості», – говорить Галина Бачинська.

Також в планах Терцентру навчити дітей-переселенців малювати мультики на комп’ютері й вивчити основи графічного дизайну.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin