Муніципальний транспорт Вінниці курсуватиме за графіком з 8:00 до 21:00

Муніципальний транспорт Вінниці поки не зможе працювати за графіком, затвердженим обласною військовою адміністрацією. Так, трамваї, тролейбуси, автобуси поки тимчасово курсуватимуть за графіком з 8:00 до 21:00.

Як пояснив Vежі Михайло Луценко, директор Вінницької транспортної компанії, причиною є відсутність у працівників спеціальних перепусток на період комендантської години. Оформленням перепусток займаються в обласній військовій адміністрації.

Нагадаємо, вчора очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що з 19 квітня транспорт ВТК здійснюватиме перевезення з 7:00 до 22:00.

Однак, за словами Луценка, аби муніципальний транспорт вийшов на маршрут за графіком, наприклад, з 7:00, працівникам компанії потрібно прокидатись та готуватись до виїзду ще о 5:00. Тобто йдеться про час, коли діє комендантська година – з 22:00 до 6:00. Тому відсутність відповідних перепусток у працівників ВТК ускладнює пересування містом в умовах комендантської години.

Зі слів Луценка, питання отримання перепусток від ОВА вже вирішується, однак поки їх немає – муніципальний транспорт (автобуси, трамваї та тролейбуси) курсуватиме за графіком з 8:00 до 21:00. Після отримання перепусток транспорт працюватиме 3 7:00 до 22:00, про що мають повідомити додатково. За його словами, наразі налічується близько 2000 працівників ВТК та водіїв маршрутних таксі, які потребують перепусток.

Щодо маршрутних таксі, які курсують Вінницькою МТГ, то за словами Олександра Гути, голови Асоціації приватних перевізників, “маршрутки” наразі курсують містом переважно з 7:00 до 20:00-21:00 (в залежності від маршруту). Графік руху маршруток теж планують змінити згідно з наказом Сергія Борзова, однак для цього теж необхідні перепустки для водіїв, а також вирішення питання із заправлянням транспорту (через графік роботи заправок).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin