Майстрині Вінницької дитячої музичної школи №2 провели майстер-клас із писанкарства

У Вінниці традиційно розмістили велетенські писанки. А також створили нову писанку-оберіг, в центрі якої зображений тризуб – Герб України в оточенні символів оберегів: квітки-сонця, квітки-надії, квітки-родючості та символів нашої держави.

«Писанка створена у жовто-блакитних кольорах, що символізує нашу українську єдність. Ескіз та ідея належить викладачам художньої школи. А вже до процесу розпису долучались викладачі мистецьких шкіл Вінниці та деякі працівники бібліотечної системи», – говорить директорка Вінницької дитячої художної школи Наталія Стафійчук.

Цього року відбувся п’ятий-ювілейний фестиваль «Великоднє диво». А також п’ятий проєкт «Пасхальні візерунки», де майстрині культурних закладів виготовляли писанки для наших військових.

«Не дивлячись на такі важкі часи, які переживає наша країна, фестиваль відбувся. Ми знаємо, що писанка – це символ життя. Цей проєкт має на меті донести через мистецтво, що Україна буде вільною!», – повідомляє директор департаменту культури Максим Філанчук.

Також викладачки Вінницької художньої дитячої школи та художнього відділення Вінницької музичної дитячої школи №2 представили свої писанки та інші Великодні вироби. Кожне яйце має свій особливий орнамент та побажання.

«Взагалі, писанка несе добро і перемогу добра над злом. На яйцях пишуть берегинь роду, символ сонця – це зміни на краще, дубове листя – для наших чоловіків та воїнів, щоб вони були потужні. Вічно зелена гілочка – пов’язує покоління, а дерево роду, щоб була єдина Україна», – говорить майстриня писанок Вінницької музичної дитячої школи №2.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin