У застосунку «Дія» тепер можна отримати статус та допомогу для внутрішньо переміщених осіб

Українці, які були вимушені евакуюватися з регіонів, де ведуться бойові дії, відтепер можуть отримати статус внутрішньо переміщеної особи та подати заявку на виплату державних допомог через додаток «Дія». Про це повідомили у департаменті соціальної політики Вінницької міської ради.

Наразі послуга доступна лише для тих людей, які перебувають в Україні та отримують статус ВПО вперше. Згодом нею зможуть скористатись і ті переселенці, які оформили статус ВПО раніше.

«За декілька натискань люди можуть отримати в «Дії» статус ВПО та виплату від держави для себе та своїх дітей. Зокрема, йдеться про 2 000 грн на дорослого та 3 000 грн на кожну дитину. Гроші можна отримати на картку єПідтримка та витратити на будь-які товари або ж зняти готівку», – зазначає директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Для отримання послуги необхідно:

  • оновити застосунок «Дія»;
  • в розділі «Послуги» вибрати «Отримати статус ВПО»;
  • вказати своє поточне місце перебування та підтвердити геолокацію (вона потрібна один раз, щоб скористатися послугою);
  • щоб отримати статус ВПО на дитину – свідоцтво про народження підтягнуться в Дію або ж ви можете ввести дані вручну;
  • щоб отримати фінансову допомогу, потрібно вибрати картку єПідтримка;
  • далі необхідно вказати, які маєте потреби (медичне обслуговування, освітні послуги, гуманітарна допомога) та залишити контактні дані. Цю інформацію отримає Мінсоцполітики. Щойно з’явиться можливість допомогти, з вами зв’яжуться представники соцзахисту.

Заява сформована! Уважно перевірте заповнені поля заяви, підтвердіть достовірність даних та натисніть «Надіслати». Довідка ВПО з’явиться з цифровими документами в «Дії», а виплати очікуйте на картку єПідтримка.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin