У Прозорих офісах Вінниці видають QR коди на допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН

З початку квітня у Вінниці почала діяти продовольча програма місії ООН в Україні. Отримати виплати можуть громадяни, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи (ВПО) в органах соцзахисту населення, і отримали відповідний qr-код. А також ті, хто подає документи на реєстрацію ВПО. Розмір допомоги – 2220 грн у місяць на одну людину. Максимальний обсяг допомоги на одну сім”ю складає 6600 грн.

У Вінниці вже понад 32 тисячі осіб отримали грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні на загальну суму 2,5 мільйонів доларів

Директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова розповіла, що на сьогодні у Вінниці зареєстровано 36 тисяч 492 внутрішньо переміщені особи.

«Наразі, під час реєстрації у Прозорих офісах соціального спрямування Вінниці внутрішньо переміщених осіб, людям одразу пропонують отримати спеціальний QR код. За ним вони можуть зареєструватись у Всесвітній продовольчій програмі ООН в Україні та отримати кошти. Далі необхідно самостійно заповнити електронну форму, отримати підтвердження реєстрації у системі. Через 5-7 днів на телефон надійде смс-повідомлення із кодом на виплату. З цим кодом необхідно підійти до банку, який є партнером системи Western Union, і отримати кошти готівкою або на карту. Ми дуже вдячні міжнародній організації за підтримку в такий непростий для нас час», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

За отриманням QR коду при реєстрації як ВПО в нашій громаді, необхідно звернутись до управлінь соціального захисту “Правобережне” та “Лівобережне”, які розташовані в Прозорих офісах “Вишенька” і “Замостя”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin