КП «Вінницяміськтеплоенерго» ще два місяця зможе купувати газ по старій ціні ВМР

Нещодавно Уряд запровадив держрегулювання вартості природного палива для теплопостачальних організацій, які влітку подають гарячу воду.
https://www.kmu.gov.ua/news/gaz-dlya-zabezpechennya-gromadyan-garyachoyu-vodoyu-postachatimut-za-dostupnoyu-cinoyu-minenergo

Це дає можливість у тому числі для КП «Вінницяміськтеплоенерго» (ВМТЕ), до 31 липня купувати газ за пільговим тарифом – 7,4 грн за куб. До цієї ціни додається тариф на послуги транспортування та коефіцієнт, який застосовується при замовленні потужності на добу наперед. Тож, загалом куб газу для міськтеплоенерго буде коштувати 7,5 грн

Для цього ВМТЕ має укласти нову угоду з Газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейдинг», яка діятиме два місяці. Подальша вартість природного палива для підприємства поки що не відома.

Вінниця одне з небагатьох міст, де продовжують подавати гарячу воду протягом року https://new.vmr.gov.ua/Contents/ContentItems/4s8g9w5g88v3ayb6epn4brqhnx
Тому підвищення ціни на газ без додаткових державних компенсацій може призвести до згубних наслідків та зниження спроможності підприємства здійснювати свою господарську діяльність й надавати послуги вінничанам.

«Рішення Уряду з держрегулювання вартості природного палива для таких підприємств, як наше, зможе тимчасово допомогти нам втриматись на плаву і не збанкрутувати. Тим часом, ми очікуємо, що на державному рівні буде зроблений ще один крок – розроблений дієвий механізм компенсації різниці в тарифі, яка після зростання ціни на газ, стає ще більша, ніж раніше», – говорить директор КП «Вінницяміськтепленерго» Максим Білик.

Нагадаємо, що наприкінці травня Газопостачальною компанія «Нафтогаз Трейдинг» розіслала усім теплопостачальним організаціям країни листи, в яких повідомила, що з 1 червня для них підвищується ціна на газ до 29 грн за 1 кубічний метр. Водночас в Нафтогазі запевнили, що тарифи для населення залишаться незмінними, адже їхнє зростання держава планує стримувати за рахунок міжнародної фінансової допомоги. Але цей механізм ще не розроблений.

Щоб врегулювати це питання, Кабінет Міністрів України затвердив, розроблену Міністерством енергетики, постанову «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».

Це і є той документ, який дозволить теплопостачальним організаціям з 1 червня до 31 липня 2022 року купувати газ у ГК «Нафтогаз Трейдинг» за старою ціною.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin