У Вінниці Терцентр спільно з хабом «Я – Маріуполь» організовує заходи для переселенців Новина взята з Вінницької міської ради

Сьогодні, 8 серпня, у Хабі «Місто змістів» переселенці відвідали тренінг з адаптації. Провела його психолог гуманітарно-інформаційного хабу «Я – Маріуполь» Тетяна Конарська.

«Ми розуміємо, що багатьом людям важко адаптуватись після того, що трапилось в Маріуполі. Тому ми вирішили, що для покращення їхньої адаптації необхідно проводити групові зустрічі, де можна душевно посидіти, поговорити, розкритись, подумати, підтримати один одного. Сьогодні учасники заповнювали опитувальник, де зазначали, на які ресурси кожен з них опирається при хвилюванні у важких ситуаціях. Потім це колективно обговорювали. Для людей поважного віку це вкрай важливо, адже побороти стрес і тривогу у такий час їм дуже складно», – говорить психолог гуманітарно-інформаційного хабу «Я – Маріуполь» Тетяна Конарська.

«Клуб 60+» працює вже третій тиждень. За цей час пенсіонери відвідали чимало різноманітних заходів, які організував Вінницький міський територіальний центр соціального обслуговування.

«Наш Терцентр спільно з хабом «Я – Маріуполь» продовжує підтримувати людей поважного віку. Для пенсіонерів ми організовуємо цікаве дозвілля. Це і майстер-класи з виготовлення оберегів, і малювання на піску, арт-терапія, вікторини, руханки тощо. Під час заходів люди можуть психологічно розвантажитись, провести цікаво час та відволіктись», – зазначає директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська.

Переселенка з Маріуполя Вікторія Біркентале з перших днів відвідує «Клуб 60+». Жінка 24 лютого виїхала з-під обстрілів до Дніпра, згодом знайшла прихисток у Вінниці.

«Я вже двічі переселенка. У 2014 році виїхала з Донецька. Працювала у Вінниці багато років і рік тому повернулась до Маріуполя, до своєї сім’ї. І так вийшло, що тепер вдруге довелось переїжджати. Спочатку доїхали до Дніпра, бо не було можливості до Вінниці, а у квітні приїхали у Вінницю. Я думаю, що ми сюди надовго, бо нам поки нікуди повертатись. Вінниця комфортна, спрямована на людей, є багато громадських організацій. Міська влада допомагає, надають нам різну гуманітарну допомогу. Тут дуже доброзичливі люди і велика вдячність місту за такий теплий прийом», – говорить Вікторія Біркентале.

Переселенка додає, що заходи, які проводять в рамках роботи «Клубу 60+» дуже корисні, адже це чудова нагода поспілкуватись, відновити свій емоційний стан та психологічно розвантажитись.

«Таке дозвілля допомагає нам повернутись до звичного життя. У нашій групі є самотні люди, які потерпали від того, що немає з ким поспілкуватись. Пенсіонери не могли подолати свій стрес і за допомогою цих занять швидко відновили емоційний стан», – додала переселенка Вікторія Біркентале.

Керівник гуманітарно-інформаційного хабу «Я – Маріуполь» Олександр Халявінський зазначає, що заходи для пенсіонерів з Маріуполя проводять два рази на тиждень. В середньому їх відвідує 15-20 маріупольців.

Нагадаємо, що гуманітарно-інформаційний хаб «Я – Маріуполь» знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50. За детальною інформацією звертайтесь за номером +380961383963.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin