Юні вінничани-піаністи здобули перемоги на Всеукраїнських та Міжнародних мистецьких конкурсах За інформацією Вінницької міської ради

Так, у м. Львів у режимі онлайн відбувся Міжнародний благодійний фестиваль-конкурс мистецтв «ЄДИНА УКРАЇНА МРІЙ». Рішенням міжнародного журі учень ВДМШ № 2 Іван Крученюк став володарем найвищої нагороди Гран – прі.

Також скарбничку нагород музичної школи поповнила Юлія Гергуш, яка здобула диплом і стала лауреатом II премії Всеукраїнського багатожанрового двотурового конкурсу мистецтв «Країна кобзаря». Він проходив у Києві в форматі онлайн.

Іще одна перемога на рахунку учениці школи Марії Дуднік. Дівчинка посіла I місце у своїй віковій категорії інструментального жанру – фортепіано на II Міжнародному двотуровому фестивалі мистецтв «Лютий Фест» (Італія).

«Діти на всіх конкурсах виконували виключно українські твори. Виховання в наших учнях відчуття патріотизму, любові до рідної землі та українських традицій – наша головна мета, – каже викладачка переможців Тетяна Синявська. – Наприклад, Юлія зіграла народну пісню «Цвіте терен» в обробці Т. Сулковської, а Марія – твір Оксани Білаченко – сучасної української композиторки, твори якої дуже люблять виконувати піаністи».

А ще вихованці школи дуже старанні, щодня практикуються у грі на фортепіано. Саме така цілеспрямованість дає можливість досягати високих результатів, зазначила Тетяна Синявська. Вона також повідомила, що частину благодійних внесків, зібраних на конкурсах, спрямували на підтримку ЗСУ та потреби вимушених переселенців в Україні.

«Високий професіоналізм, майстерна педагогіка викладачів та розвиток у юних вінничан високого інтелектуального, культурного, морального, творчого й духовного рівня – все це є фундаментом перемог наших вихованців», – зазначає директор Вінницької дитячої музичної школи № 2 Віталій Москаленко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin