Наші вінничани провели сім концертів тривалістю 45-60 хвилин, які підкорили німецького глядача та подарували колективу шквал бурхливих овацій

Як зазначив художній керівник ансамблю танцю «Радість» Віктор Бойко, наші вінничани провели сім концертів тривалістю 45-60 хвилин, які підкорили німецького глядача та подарували колективу шквал бурхливих овацій. Більшість виступів проходили у школах для дітей різного віку. Вони відбувалися у величезних спортивних залах, в міському Будинку культури.

«Глядачі були у захваті від танців, від професійного виконання танцювальних трюків, від концертних костюмів. Дякуємо нашим ЗСУ, завдяки яким ми маємо змогу танцювати, співати та прославляти нашу Україну по всьому світу», – говорить художній керівник ансамблю танцю «Радість» Віктор Бойко.

Ансамбль танцю «Радість» вразив іноземців креативністю задуму, творчою фантазією, виразністю танцювальних конструкцій в народних традиціях. Також зачарували глядачів українські костюми наших хлопців та дівчат.

«Після виступу відбувалось спілкування із німецькими дітьми. Окрім запитань стосовно танців, їх складних трюків тощо, німецькі діти ставили питання стосовно війни в Україні. Як вона вплинула на наших дітей, що змінилося у їхньому житті? Як українські діти навчаються у школі під час війни? Було й багато інших запитань, на які наші хлопці та дівчата давали ґрунтовні відповіді», – говорить Віктор Бойко.

Вінничани також мали змогу ознайомитись із німецькими фольклорними танцями у виконанні чудового ансамблю «Річард Воссідло» та отримали неоціненний досвід.

Вихованці ансамблю танцю «Радість» мали змогу гарно відпочити, познайомитися з цікавими місцями землі Мекленбург-Передня Померанія. Хлопчики й дівчатка побували в музеї-океанаріумі м. Штральзунд, в парку птахів в м. Марлоу, який являється контактним зоопарком. Діти отримали заряд позитивних емоцій від спілкування з такими тваринами.

Перебування в Німеччині також дало можливість познайомитись із культурою регіону, адже вінничани побували на екскурсіях в м.Рібніц-Дамгартен. Завітали до музею бурштину та на екскурсії в м. Штральзунд, Росток. Відвідали музей історії німецького села, де зберігаються 300-літні будинки, старовинний млин, кузня, велосипеди різних епох, предмети побуту та багато інших цікавих та незвичних речей.

«Демонструючи силу української культури, ми надалі звертаємо увагу міжнародної спільноти до війни в Україні. Нам вдалось зібрати під час концертів кошти в розмірі 40 тисяч гривень. За рішенням дітей, батьків та керівників колективу, ми передали їх благодійному фонду Сергія Притули на потреби ЗСУ», – каже художній керівник ансамблю танцю «Радість» Віктор Бойко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin