У Вінниці формують “Коробочки любові” для дітей із деокупованої Балаклії

До “Коробочок любові” збирають:

  • канцтовари: олівці, фарби, блокноти…
  • книги, розмальовки…
  • іграшки, маленькі настільні ігри…
  • носочки, рукавички…
  • серветки, гігієнічна помада, дезодоранти…
  • ліхтарики, свічки, гірлянди…
  • солодощі,
  • листівки зі словами підтримки для жителів звільненої Балаклії.

“Під час першої поїздки до Балаклії ми зрозуміли, що є велика кількість дітей, яким ми можемо передати не лише одяг, чи засоби гігієни, а й те, що може підняти їм настрій, подарувати просту дитячу емоцію. Це також важливо у теперішній час”, – розповідає директорка центру реабілітації “Гармонія” Олена Чорнобривенко.

Окрім “Гармонії”, допомогу для звільненої Балаклії збирають у:

  1. Волонтерському центрі “Шахіна” (пр. Коцюбинського, 43-б). Туди можна приносити теплі речі для дітей та дорослих, україномовні книги та іграшки, медикаменти для літніх людей, теплі ковдри, мобільні телефони.
  2. Артпросторі “ПІЧ” (вул. Сковороди, 25), куди можна приносити україномовні книги, журнали, а також музичні інструменти.

Найближчу поїздку вінничани запланували на середину грудня. Точну дату не розголошують з метою безпеки, позаяк Харківщина є прифронтовом регіоном.

Окрім того, що роздаватимуть гумдопомогу, волонтери також планують організувати майстер-класи для місцевих дітей та заходи для літніх людей.

«Сама ідея проєкту «Разом!» – дуже правильна, це об’єднання сходу і центру. Наша головна мета – не тільки привезти гуманітарну допомогу, а також об’єднати нас культурно», – пояснювала раніше координаторка проєкту «Вінниця-Балаклія» Олена Стеценко.

Нагадаємо, 11 листопада, у рамках роботи Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, до Балаклії прибули вінницькі волонтери з організацій «Шахіна», «Гармонія», «Піч», «Подільська громада» спільно з директором департаменту культури ВМР Максимом Філанчуком та роздали гумвантаж, який збирали вінничани.

Сама ж Вінниця долучається до відновлення Балаклії. Вінницька міська рада передає субвенцію з бюджету ВМТГ Балаклійській міській територіальній громаді в сумі 10 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані для відновлення об’єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери міста та підготовки територіальної громади до опалювального сезону. Відповідне рішення 25 листопада підтримали депутати Вінницької міської ради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin