Латвійське місто-партнер Вентспілс передало Вінниці 2 генератори – Сергій Моргунов

Після масштабних ракетних обстрілів з боку рф по об’єктах енергосистеми зросла потреба у електрогенераторах для критичної інфраструктури. Громада спрямувала додаткові кошти на закупівлю обладнання, а також звернулась за підтримкою і до європейських міст-партнерів, зокрема до латвійського міста Вентспілса. Вентспільський муніципалітет відгукнувся на прохання та схвалив передачу 2 дизельних генераторів потужністю 50кВт і 60кВт та ємностей для палива для потреб нашого міста.

Доставку вантажу організувала латвійська благодійна організація «Ziedot.lv», яка також передала ще 26 палетів з гігієнічними засобами.

«Від підписання угоди про співдружність між Вентспілсом і Вінницею минуло лише кілька місяців. Але вже зараз чітко розуміємо, що наші відносини не залишилися на папері. Ми відразу налагодили діалог з моїм колегою Янісом Вітоліньшем та міською командою Вентспілса і цінуємо можливість розвивати партнерство далі», – зазначив Сергій Моргунов.

Міський голова подякував Вентспілсу та латвійському народу за підтримку України, яку з перших днів повномасштабного вторгнення відчуває і наша громада. Зокрема, не один вантаж надійшов для громади у рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

«Латвійці допомагають нам і в подоланні наслідків російських обстрілів по енергооб’єктах. Вентспілс – разом з нами у цій боротьбі. Для нас це дуже важливо, друзі!» – сказав Сергій Моргунов.

Директор департаменту міського господарства Віталій Місецький додав:
«Ця допомога на даний час дуже важлива, оскільки на випадок перебоїв з електропостачанням, і в разі більш критичної ситуації, ці потужні генератори зможуть забезпечувати електроживленням підприємства критичної інфраструктури», – зазначив Віталій Місецький.

Варто зазначити, що 14 вересня між Вінницею та Вентспілсом було укладено угоду про співдружність, яка передбачає потенційну співпрацю у сфері культури, освіти, екології, відновлювальної енергетики, цивільного захисту, розвитку бізнесу, зокрема у галузі інформаційних технологій.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin