У Вінниці зробили польову лазню і передали її захисникам

За словами вінницького міського голови Сергія Моргунова, над цим проектом попрацювали два підприємства: КП “Вінницяміськтеплоенерго” передало військовослужбовцям тягач ЗІЛ-138 та напівпричіп, а працівники вінницького спеціалізованого підприємства “Ремтехсільмаш” переобладнали його під польову лазню на 6 душових кабін.

“Це не нова ідея для нашої громади. Ще у 2014 році ми відправили подібну польову лазню на Донбас. За таким самим принципом ми облаштували й цю лазню. Це питання кілька разів підіймалося вінницькими військовими. Ми з радістю підтримали таку ініціативу й організували цей проєкт”, – зазначив Сергій Моргунов.

Вінницькі бійці вже завтра направлять мобільну лазню на Північ, де боронять кордон наші військовослужбовці.

“Потреба в мобільних лазнях нагальна. Адже не завжди є де помитися, а тут нам облаштували шість душових кабінок, є бойлер, гаряча вода. Думаю, хлопці будуть задоволені. Тому вдячні і місцевій владі, і всім, хто долучився до реалізації даного проєкту”, – говорить молодший сержант Василь Погонець.

Аби забезпечити автономну роботу польової лазні – міська рада також передала військовим генератор потужністю 5,6 кВт. За словами Сергія Моргунова, допомога для вінницьких захисників на цьому проєкті не закінчиться. В рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вінницька громада продовжить допомагати українським захисникам.

“Ми працюємо в різних напрямках: і з волонтерськими організаціями, і з підприємцями, і з підприємствами, і з комунальними підприємствами. Це згуртована робота всієї територіальної громади. І не тільки нашого міста, а й всієї Вінницької області та інших регіонів, з якими ми маємо тісні контакти з перших днів широкомасштабного вторгнення. Я вдячний за таку згуртовану роботу щодо підтримки наших захисників. Ми точно знаємо, що без них – рашисти давно були б на нашій вінницькій землі та захопили б усю Україну. Але завдяки стійкості та відвазі українських захисників – ми б’ємо ворога і звільняємо території. Хоча попереду у нас ще багато викликів та багато роботи”, – зауважив вінницький міський голова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin