Культурна спільнота Вінниці долучилась до збору допомоги для дітей деокупованої Балаклії

За словами директора міського департаменту культури Максима Філанчука, вперше до Балаклії він разом із вінницькими волонтерами прибули в листопаді минулого року. Тоді, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, привезли чимало теплого одягу, засобів гігієни, телефонів, велосипедів. Тепер волонтери вирішили зробити акцент саме на культурному зближенні двох міст-друзів.

“Балаклія потроху відновлюється. Вінницька міська рада вже передала субвенцію у розмірі 10 млн на відновлення житлових будинків та критичної інфраструктури. Ще одне наше завдання – культурно об’єднати міста Сходу та Центру. Тому працівники департаменту культури та закладів культури Вінницької громади для цієї поїздки вирішили зібрати україномовну літературу, музичні інструменти, мобільні телефони, адресні коробочки з подарунками та солодощами для діток”, – додає Максим Філанчук.

Музичні інструменти (електрогітару, скрипку, баяни, віолончель, флейту та синтезатор) – передадуть до музичної школи Балаклії, яку пограбували російські солдати.

Усю зібрану допомогу від культурної спільноти передадуть до волонтерського центру “Шахіна”. Уже в другій половині січня вінницькі волонтери вирушать до звільненого міста. Точної дати поїздки не називають з метою безпеки, адже Балаклія є прифронтовим містом.

Цього разу, в рамках поїздки, крім гуманітарної допомоги, разом із волонтерами також поїдуть вінницькі музиканти, а актори вінницького камерного театру покажуть виставу “Про мрію, яку не можна зраджувати”. Також планують уроки для вивчення української мови та майстер-класи для дітей.

Нагадаємо, із жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin