Клієнти Вінницького центру реабілітації «Гармонія» долучились до пошиття м’яких нош для військових

Клієнти Вінницького міського центру соціально-психологічної реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк не залишаються осторонь підтримки Захисників і Захисниць. Сьогодні, 12 жовтня, вони долучились до пошиття м’яких нош для військових. Згодом їх передадуть на фронт.

«У центрі реабілітації “Гармонія” ми намагаємося формувати соціально активну позицію в клієнтів. Важливо розуміти, що люди з інвалідністю – це повноправні члени суспільства. І вони долучаються до допомоги війську в міру своїх сил. Наприклад, раніше ми робили випічку та передавали бригадам наших Захисників. А сьогодні розпочали пошиття нош для військових спільно з нашими клієнтами», – зазначила директорка Вінницького міського центру соціально-психологічної реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк Олена Чорнобривенко.

Сьогодні над пошиттям перших м’яких нош клієнти центру реабілітації «Гармонія» працювали під керівництвом виховательки по роботі з дітьми з інвалідністю Тетяни Тетер. Вони ретельно зняли мірки зі зразка вже готових нош, відміряли довжину текстильної стропи, і вже після всієї необхідної підготовки взялися за пошиття.

«Ми співпрацюємо з волонтером Михайлом Бузіним. Він допоміг нам знайти тканину, усі необхідні матеріали та подарував швейну машину. Важливо, що вона не автоматична, а ручна. Тому ми зможемо продовжити роботу над пошиттям нош навіть в разі відключення електроенергії», – розповіла Тетяна Тетер.

Клієнти центру реабілітації «Гармонія» активно долучаються до пошиття та розуміють, що роблять важливу справу.

«Хочу допомагати військовим, щоб швидше закінчилась війна і ми перемогли», – зауважила клієнтка центру реабілітації «Гармонія» Анастасія Мельник.

За словами Олени Чорнобривенко, така робота, як пошиття нош, корисна для реабілітації людей з інвалідністю. Це сприяє розвитку дрібної моторики. Також такий захід важливий і в педагогічному, і в соціальному контекстах.

«Це важливо і потрібно як нам, так і нашим Захисникам, яким ми прагнемо допомогти», – підсумовує Олена Чорнобривенко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin