Івана Сарахмана з Вінниці привітали зі 100-річним ювілеєм

Іван Сарахман у період Другої світової війни служив розвідником у повітряно-десантному полку. У 1945 році отримав кульове поранення. Нині за дідусем доглядає його сусідка Ганна Володимирівна. Всі новини Івану Філімоновичу розповідає саме вона.

“Іван не дивитися телевізор, він погано чує. Про війну знає. Дуже засмучений через це. Весь час говорить: “Чому?! Чому вони сюди полізли?! Так, як і всі ми, чекає на Перемогу України”, – говорить Ганна Володимирівна.

Іван Сарахман виховав трьох синів, двох, на жаль, вже немає. Має 2-х онуків та 2-є правнуків. До виходу на пенсію працював зоотехніком на підприємстві по відгодівлі худоби. Він завжди був активним, згадує депутатка міської ради Антоніна Іващук.

“Ми приходили вітати його з 85-річчям, потім із 90-річчям. Іван Філімонович завжди був активним, працьовитим та життєрадісним. Та й зараз таким залишається. Важливо вітати таких людей. Для них не так значимі подарунки, як увага та спілкування”, – додає Антоніна Іващук.

Від імені міського голови Сергія Моргунова ювіляр отримав грамоту за значні заслуги перед Батьківщиною, багаторічну плідну трудову діяльність, особистий внесок у виховання молоді на героїчних та трудових традиціях українського народу, відданість громадському обов’язку. Крім того, йому вручили грошову допомогу в розмірі 5 тисяч гривень.

“Раді, що у нашій громаді є такі люди, як Іван Сарахман. Крізь роки він проносить свій життєвий досвід, який є корисним для майбутнього покоління. Крім цієї допомоги, яку Іван Філімонович отримав сьогодні, відповідно до нашої Комплексної програми, він почне отримувати довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу, в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Станом на січень цього року, право на відповідну довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу вже мають 8 мешканців Вінницької громади. Ще 11 вінничанам цього року має виповнитися 100-років.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin