Допомога військовим, придбання генераторів та медобладнання: депутати на сесії ухвалили зміни до бюджету Вінницької громади на 2023 рік

Сьогодні, 27 січня, на черговій сесії Вінницької міської ради депутати затвердили зміни до бюджету – 2023. Необхідність такого рішення зумовлена доведеною Кабміном сумою освітньої субвенції з державного бюджету для ВМТГ на поточний рік. З її урахуванням обсяг доходів головного кошторису громади тепер становить близько 6 млрд грн, а видатки заплановані у межах 6,4 млрд грн.

«До бюджету громади передано субвенції: в сумі 17,5 млн грн на виплату заробітної плати педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів та приватних шкіл за рахунок коштів освітньої субвенції, а також в сумі 2,6 млн грн на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами», – розповіла директорки департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко.

За її словами, основні зміни в бюджеті відбулися у частині додаткових видатків. На основні позиції направлено 117, 4 млн грн.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов озвучив основні напрями, на які спрямують гроші.

«Передбачили ми в цьому рішенні майже 13 млн грн на захисників направляємо наших , в першу чергу це й на транспорт, на паливно-мастильні матеріали, спорядження, у тому числі й на шоломи. Продовжуємо удосконалювати наші структури цивільного захисту , в тому числі на укриття, що на Замостянській 34А, направляємо 14 млн грн. Надаємо підтримку громадам, які потерпіли від російського терору, зокрема Херсону»,– зазначив очільник громади.

До переліку актуальних потреб громади увійшли також придбання генераторів для підприємств критичної інфраструктури, ретрансляторів та портативних радіостанцій для покращення радіозв’язку, благоустрій територій, подальше встановлення безперебійного живлення на світлофорних об’єктах.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin