У Вінницьких Хуторах створили перші дві Ініціативні групи «Чиста водойма»

Робота на приєднаних територіях триває. Станом на середину лютого у Вінницьких Хуторах вже створили дві ініціативні групи “Чиста водойма”, до складу яких входять місцеві жителі, які прагнуть розвивати свій населений пункт.

16 учасників ініціативних груп, чиї присадибні ділянки прилягають до ставків, які не є інвестиційно привабливими, будуть реалізовувати заходи у сфері охорони довкілля. Така робота буде проводитися спільно з Вінницькою міською радою.

Як розповідає начальниця відділу агропромислового розвитку управління економічної політики департаменту економіки і інвестицій ВМР Наталія Павленко, кожна ініціативна група налічує вісім небайдужих людей.

“На засіданні Ініціативних груп вже обрали голову та секретаря, затвердили та обговорили план подальшої роботи, а також ознайомили з проєктом Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння у сфері охорони довкілля. Паралельно були визначені межі територій, у яких зацікавлені члени Ініціативних груп вирішили інші формальні питання”, – розповіла Наталія Павленко.

Представниця відділу агропромислового комплексу департаменту економіки і інвестицій ВМР Галина Бабій додала, що проведення майбутніх загальних зборів можуть скликатися за ініціативою будь-кого із членів Ініціативної групи у разі необхідності.

Під час однієї з таких зустрічей у Вінницьких Хуторах учасники ініціативних груп “Чиста водойма – 1” та “Чиста водойма – 2” розповіли про своє бачення збереження водних об”єктів. Зокрема, мова йшла про осунення берегів навесні, обрізку дерев біля водойм, а також обговорювали перспективи подальшої співпраці. В свою чергу, працівниками департаменту економіки і інвестицій міської ради було запропоновано надавати всебічну допомогу Ініціативним групам у даному контексті.

Начальниця відділу екологічної політики департаменту економіки і інвестицій ВМР Світлана Юзвак також наголосила, що окрім створення та діяльності таких ініціативних груп, робота в секторі збереження природи буде тривати й надалі та у різних форматах.

“У сфері охорони довкілля плануємо проводити екологічні просвітницькі заходи з залученням різних верств населення», – зазначила Світлана Юзвак.

Нагадаємо, торік у Вінницькому-Хутірському ліцеї дітям розповіли про переробку та сортування сміття, а в дитсадках малюкам розповідали про компостування органічних відходів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin