Познайомитися та допомогти: Мюнстер запрошує вінничан долучитися до оригінального проєкту

Познайомитися та допомогти. Така основна мета life-знайомства “Як ти, Віннице?”, яке планують провести міста-партнери Вінниця та Мюнстер. Вінничан закликають 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення росії на територію України, зняти короткі відео чи фото, якими можна показати, чим люди займаються, як живуть в цей день. За кожне фото місцеві жителі та бізнес Мюнстера надсилатимуть гроші на окремий рахунок, які планують спрямувати на потреби однієї з наших лікарень.

Life-знайомство “Як ти, Віннице?” зініціював німецький митець Томас Нуфер. Подібну кампанію він уже реалізовував у 2021 з Рішон-ле-Ціон в Ізраїлі.

24 лютого з 09:00 до 18:00 він просить вінничан надсилати на електронну адресу [email protected] фото чи коротке відео, які зможуть відобразити життя, почуття або думки у цей день.

“В останні роки я все більше зосереджувався на розповідях про складні теми, зокрема із соціальної сфери. Після закінчення югославської війни я написав і поставив мюзикл під назвою “Сараєвська любов” про майже чотирирічну облогу міста Сараєво. З того часу минуло 25 років. Тепер у Європі знову війна. Мені близько до душі допомагати людям. Дуже сподіваюся, що записи з Вінниці започаткують живий діалог між жителями обох міст. Бо хто знає людей у Вінниці, хто знає, як вони живуть, як почуваються? Записи – це щось на зразок дверей. 24 лютого 2023 року ми будемо зовсім поруч!” – розповів Томас Нуфер.

Всі надіслані зображення опублікують на офіційному міському сайті проєкту www.winnytsia.life. Зображення зможуть побачити жителі Мюнстера. За кожного учасника цього проєкту вони будуть донатити.

“Кошти на акцію збиратимуть бізнес та мешканці Мюнстера. За кожне фото вони надсилатимуть 10 євро. Кожен вінничанин може надіслати до 3 фото, або ж одне коротке відео. За зібрані кошти ми придбаємо і передамо в одну із вінницьких лікарень медичне обладнання для загоєння ран”, – розповідає керівниця відділу по міжнародній та інтернаціональній співпраці міської ради міста Мюнстер Кристіане Льозель.

Мерії німецького міста і Томасу Нуферу допомагає комунікувати з Вінницею українська спілка Мюнстера.
Співпраця Вінниці та Мюнстера розпочалася минулого року. Німецька сторона запропонувала Вінниці партнерство, щоб стати ближче і мати можливість надавати більш дієву та актуальну допомогу нашому місту, розповідає заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович.

“Мюнстер уже передав Вінниці гуманітарний вантаж на суму близько 105 тис. євро. Це, зокрема, 24 палети з 5 різними видами тушкованки, чотири модульні кухні, кухонне обладнання, посуд, 5 генераторів. Найближчим часом делегація з Вінницької міської ради поїде до Мюнстера. Там буде підписано угоду про партнерство Вінниця-Мюнстер. Окремо буде підписана спільна декларація міст Мюнстера та Любліна. Таким чином ми матимемо тристороннє партнерство”, – додає Галина Якубович.

Партнерство між містами планують укласти на час повномасштабної війни в Україні та ще на 5 років після її закінчення та Перемоги України, пояснює директор “Інституту розвитку міст” Назар Коваленко.

“Мюнстер заявляє про свою готовність надати гуманітарну допомогу для Вінниці та транспортувати її до Любліна. Люблін погоджується сприяти транспортуванню гуманітарних вантажів до Вінниці, покриваючи витрати на пальне”, – додає Назар Коваленко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin