Сергій Моргунов: «Небесна Сотня cвоєю жертвою дала наступним поколінням неймовірну силу відчувати себе справжньою нацією»

Сьогодні, 20 лютого, в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Дев’ять років тому український народ показав всьому світові, що він не готовий миритися з диктатурою та буде боротись за своє європейське майбутнє. Саме 20 лютого 2014 року на майдані загинула найбільша кількість активістів. Подвиг Героїв назавжди залишиться в пам’яті нащадків. Про це на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Ніби звичайні люди – студенти, робітники, освітяни, айтішники – вони зробили надзвичайне, змінивши хід історії. Бо не бажали миритися з несправедливістю, диктатурою, з поверненням в радянщину, мали сміливість опиратися», – написав Сергій Моргунов.

Міський голова зазначив, що серед тих, хто віддав своє життя за свободу України були також і вінничани.

«Максим Шимко, Валерій Брезденюк, Леонід Полянський. Наші земляки, як і тисячі інших учасників Революції Гідності, стали символом українського духу Свободи», – написав Сергій Моргунов

Також він зазначив, що Небесна Сотня своєю жертвою дала наступним поколінням неймовірну силу відчувати себе справжньою нацією.

«Вони пробудили в кожному з нас особливу гордість за країну та її народ. Вони розпочали історичну боротьбу за європейське майбутнє – ми маємо поставити переможну крапку. Низький уклін і світла пам”ять», – зазначив Сергій Моргунов.

Під час драматичних подій кінця 2013-початку 2014 року загинуло 107 осіб, яких потім назвуть Небесною Сотнею. Наймолодшому із них було 17 років, а найстаршому – 82.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin