Найперша запорука стабільності у Вінниці – стійкість усієї громади: Сергій Моргунов про місто в умовах повномасштабної війни

Як Вінницька міська територіальна громада прожила рік в умовах воєнного стану, як вдалось втримати стабільність та рухатися далі – про це в ефірі телеканалу «ВІТА» розповів міський голова Сергій Моргунов.

За його словами, найперша запорука стабільності у Вінниці, наскільки це можливо в умовах воєнного часу, – це стійкість усієї громади. Мова йде про усіх мешканців, які згуртувалися перед лицем загрози, підтримували один одного та продовжували працювати. Усе – для зміцнення обороноздатності регіону та допомоги Збройним Силам.

«Вінницька територіальна громада згуртувалася перед всіма викликами, які були пов’язані з російською агресією й в першу чергу – це заслуга всіх вінничан, що ми змогли втримати ситуацію у місті, – зазначив Сергій Моргунов. – Перші дні війни показали, що передусім збереження стабільності і належної роботи всіх органів державної і місцевої влади, і, найголовніше, збереження належної роботи критичної інфраструктури забезпечило нам те, що у нас не було хаосу».

Робота 24/7, практично без вихідних – на такий режим тоді переформатувалась діяльність міської команди. Насамперед людям необхідно було надавати об’єктивну інформацію, а ще допомагати вимушеним переселенцям та вирішувати комплекс питань, пов’язаних із релокацією підприємств, збереженням економічного потенціалу.

«Наша команда на відміну від інших деяких міст не розбіглася. Всі згуртувалися й очікували, які будуть вказівки від вищого керівництва держави щодо діяльності на оборону регіону, на підтримку Сил територіальної оборони, військових підрозділів, які базуються у Вінниці або Вінницькому регіоні. І це стосується не тільки виконавчого комітету, а й депутатського корпусу і працівників комунальних підприємств, хоча багато з них самі пішли добровольцями й записалися хто в тероборону, хто у військкомат пішов в силу своєї військової спеціальності», – підкреслив очільник громади.

Пригадуючи перші місяці війни, він також зазначив, що важливо було забезпечити стабільне надання комунальних та транспортних послуг, а ще зберегти порядок.

«З морально-психологічної точки зору все діє за принципом «розбитих вікон». Якщо, умовно кажучи, не будуть прибиратися вулиці, то завтра хтось почне викидати сміття з вікон, чи просто залишати біля свого під’їзду. Якщо, наприклад, не буде належною робота транспорту і він не буде чистим, то відповідним буде й сприйняття тих працівників комунального підприємства, – переконаний Сергій Моргунов.– І це стосується всіх аспектів життєдіяльності міста, тому наше завдання було націлене на те, щоб зберегти порядок, а порядок – це ще й безпека громадян».

Забезпечення комфортності проживання в громаді як вінничан, так і тих, хто переселився до нас, тікаючи від війни, сьогодні залишається у числі пріоритетних задач поряд із впровадженням антикризових заходів, націлених на стабільну роботу економіки та критичної інфраструктури, зазначив очільник громади.

«По великому рахунку війни перемагає саме економіка і Вінниця продовжує робити свій внесок у Перемогу держави у війні з рашистами», – каже Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin