У Вінниці провели «II Вінницький курс кардіологічної інтервенції, візуалізації та стимуляції»

Впродовж 17-18 лютого у Вінниці проходив «II Вінницький курс кардіологічної інтервенції, візуалізації та стимуляції», який був організований колективом Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології спільно з департаментом охорони здоров’я Вінницької міської ради.

Учасниками курсу стали провідні спеціалісти з Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Львова, Полтави, Хмельницького, Черкас, Чернівців, Кривого Рогу, Запоріжжя та інших міст України. Також до заходу в режимі онлайн, був залучений директор відділення ендоваскулярної нейрохірургії та інсульту лікарні Хадасса (Ізраїль) Хосе Коен. Загальна кількість учасників склала майже півтори тисячі осіб, які долучились у форматі онлайн та офлайн.

На курсі фахівці обговорили важливі теми інтервенційної кардіології та неврології, кардіохірургії, актуальні питання терапевтичного лікування кардіологічних пацієнтів. Окрім того, лікарі мали змогу відвідати майстер-класи та перейняти досвід кваліфікованих клініцистів та лікарів суміжних спеціальностей.
В рамках заходу відбувся конкурс молодих спеціалістів, на якому були представлені цікаві клінічні випадки.

«Уже другий рік поспіль колектив Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології проводить такого роду захід, – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – Основною метою цього курсу є забезпечення подальшого розвитку інтервенційної кардіології, та кардіохірургічної допомоги у Вінниці. Крім того, регулярне, щорічне, проведення подібних заходів, які заздалегідь плануються та доводять свою спроможність зацікавити і зібрати велику кількість медичних працівників, дозволить активно використовувати інфраструктуру Міста (зали, готелі, ресторани, транспорт, згодом музеї і т.д.) та сприятиме розвитку медичного туризму, пов᾿язаного з освітою».

Нагадаємо, що Вінницький кардіоцентр став другим в країні за показником проведених коронарних стентувань. Минулого року лікарі закладу провели 1218 операцій стентування коронарних артерій, серед яких 64% – це екстрені втручання.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin