У Вінниці завершується пілотний проєкт з енергоаудиту житлових будинків

Минулої п’ятниці фахівці з енергоменеджменту департаменту економіки і інвестицій спільно з ТОВ “Промавтоматика” проводили тепловізійну зйомку на чергових, останніх двох об”єктах — житлових будинків на вулиці Ващука. Завдяки такій процедурі можна побачити місця найбільших тепловтрат у багатоквартирних будинках.

Як пояснюють фахівці, за результатами енергоаудиту спеціалісти сформують рекомендаційний звіт з відображенням реальних проблем будівлі, а також шляхи їх вирішення завдяки заходам з енергоефективності. Подальша реалізація запропонованих заходів дозволить мешканцям досягнути комфортних умов у своїх оселях навіть в період війни та значно заощаджувати на платіжках за комунальні послуги.

“З кінця 2022 року у Вінниці стартував пілотний проєкт з енергоаудиту житлових будинків. До переліку потрапили шість таких будинків з Київської та Вишеньки. Вони абсолютно однакові за архітектурою, але мають певну відмінність: три з них утеплені, решта — ні. В подальшому такі дослідження дозволять мешканцям будинків раціонально оптимізувати обсяги енерговитрат”, — сказав директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов.

Під час термографічного обстеження фасадів будівель фахівці не залишають без уваги системи опалення та гарячого водопостачання. Із зібраних вихідних даних потім розрахують, скільки енергії споживають будівлі та скільки енергії вони будуть споживати після впровадження окремих енергоефективних заходів. Також планується виконати порівняльну характеристику споживання теплової енергії у будинках в яких реалізовані заходи з утеплення, замінені труби або встановлено індивідуальний тепловий пункт, з будинками де наразі такі заходи не впроваджені.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin