Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб передав буржуйки та хімічні грілки бійцям «Азову»

Черговий вантаж на передову сформували у Вінниці. У межах проєкту Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу «Тепло від дому до окопу» воїнам «Азов» відправили 6 000 хімічних грілок та 15 буржуйок.

Міський голова, співзасновник Штабу Сергій Моргунов зазначає, що наразі вкрай важливо забезпечити наших військовослужбовців на передовій засобами обігріву, які допоможуть захистити бійців від холоду.

«Кожен день на передовій – випробування на міцність. Але наші мужні воїни готові стояти до останнього, захищаючи Україну. І ми маємо гуртуватися, щоб підтримати їх в цій боротьбі», – сказав Сергій Моргунов.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий підкреслює, що «Азов» проявив всю свою мужність і героїзм, захищаючи Маріуполь.

«Відправляємо черговий вантаж, в якому те, чого зараз потребують наші бійці. З азовцями на зв’`язку Володимир Гройсман, – каже Вячеслав Соколовий. – Перед цим були різні передачі – і транспорт, і продукти харчування. Підтримка йде не тільки від міжнародних партнерів, теж громади – з власної ініціативи – передають продукти харчування».

Гуманітарний вантаж до пункту призначення супроводжує координатор Штабу, депутат міської ради Леонід Марцинковський, який організував вже не одну поїздку з допомогою військовим.

Він зазначає, що запити на допомогу різноманітні, проте наразі досить актуальними є засоби обігріву.

«Передчуття, як і завжди, – робиш, все що можеш і все, що на сьогодні – надважливо, – розповідає Леонід Марцинковський. – Ми дізнаємось про потреби, оскільки запити надходять до Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та оперативно реагуємо на них».

Варто зазначити, що хімічні грілки були закуплені з-за кордону за сприяння голови Гуманітарного штабу Володимира Гройсмана. Саме такі грілки використовують провідні армії світу, оскільки вони спроможні виділяти тепло впродовж 20 годин. Середня їх температура – 52°C, а максимальна досягає до 65°C.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin